Max Verstappen.Foto: MURAD SEZER/Scanpix
Vormel 1
13. november 2020, 16:50

Red Bulli ja AlphaTauri sõitjad näitasid Türgi GP vabatreeningutel kiireid aegu, Vips võimalust ei saanud

Reede hommikul sõideti F1 sarjas Türgi etapi esimene vabatreening, kus parimat minekut näitasid Max Verstappen ning Alexander Albon. Hollandlane oli kiireim ka õhtul, kiireid aegu näitasid ka teised Red Bulli ja Alpha Tauri piloodid.

Sõitjad olid hommikul hädas külma temperatuuriga, sest Istanbuli ringrajal oli sooja vaid 17 kraadi. Lisaks muutis olukorra veelgi keerulisemaks asjaolu, et eile õhtul ja täna lasti rada veega üle ning see tegi selle kohati väga libedaks. Treeningu alguses tõestas seda kiirelt Ferrari mees Charles Leclerc, kes sõitis otsa rajatähisele.

Esimesel vabatreeningul kiireimat aega näidanud Red Bulli sõitja Max Verstappen võttis tingimused kokku nii: „Nagu sõidaks jää peal.“ Hollandlane sõitis kokku 29 ringi, teist aega näidanud Alexander Albon käis 27 ringil. Sarja üldliider Lewis Hamilton (Mercedes) tegi vaid 12 ringi.

Teisel vabatreeningul näitas sarnaselt esimesega parimat minekut Max Verstappen, kes sai kirja aja 1.28,330. Hollandlasele järgnesid Charles Leclerc (+0,401) ning Mercedest juhtiv põhjanaaber Valtteri Bottas (+0,575). 

Verstappeni tiimikaaslane Alexander Albon (+1,033) oli viies, talle järgnesid AlphaTauri mehed Daniil Kvjat (+1,359) ja Pierre Gasly (+1,614). 

20aastane Jüri Vips liitus sellel nädalal toimuvaks Türgi vormel 1 etapiks AlphaTauri ja Red Bulliga. Eestlane on meeskondade reservsõitja, mis tähendab, et kui keegi kahe tiimi pilootidest peaks mingil põhjusel eemale jääma, siis on asendajaks just tema.