Eesti ja Saksamaa käsipallimatši järel andsid kaks siinset koondislast positiivse koroonatestiFoto: Martin Ahven
Käsipall
13. november 2020, 18:03

Kaks Eesti käsipallikoondislast on nakatunud koroonaviirusega

Eelmisel pühapäeval Tallinnas peetud 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste valikmängule Eesti – Saksamaa järgnenud koroonaviiruse SARS-CoV-2 uudised saavad kahjuks jätku.

Kui külalismeeskonna koondises on juba teatatud neljast nakatunust, siis neljapäeval Eesti koondislastele tehtud kordustestidest osutus kaks positiivseks, kirjutab käsipalliliit oma kodulehel.

"Kahjuks peame teatama, et kahe Eesti koondise mängija neljapäeval antud testitulemus osutus positiivseks. Kõigil ülejäänud palluritel andis kordustest negatiivse tulemuse," sõnas Eesti Käsipalliliidu peasekretär Pirje Orasson.

Pühapäeval, 8. novembril toimunud Eesti – Saksamaa kohtumise järel tegid kõik testi ning Eesti koondise mängijate ja abipersonali tulemus oli negatiivne. Sakslastel aga sai üks pallur positiivse vastuse ning temaga on positiivse testitulemuse osas tänaseks liitunud veel kolm mängijat.

Eesti koondis tegi EM-valikmängu eel ja järel kokku viis testi, kus ei tulnud ühtki positiivset tulemust. Neljapäevane kordustest paljastas siiski kaks nakatunut. Terviseameti soovitusel on kõik mängijad ja treenerid alates esmaspäevast viibinud eneseisolatsioonis.