Devin Thomas.Foto: Martin Ahven
Korvpall
13. november 2020, 21:23

Kalev/Cramo alistas Rapla kahe punktiga, Tarvas võttis kolmanda järjestikuse võidu

Korvpalli Eesti-Läti liigas alistas Tallinna Kalev/Cramo kodusaalis Rapla ja Rakvere Tarvas TalTechi.

Kalev/Cramo oli võimalik võtta Avis Utilase vastu revanš, sest novembri alguses jäid nad võõrsil Raplale alla 80 : 82. Reedelgi alustas kohtumist särtsakamalt kaheksa mehe ja slovakist mängujuhi Mario Ihringuta pallinud Rapla, kes võitis avaveerandi 19 : 14.

Kuid Kalev tuli teisel veerandil järgi ja rebis mööda. Raplale tegi palju pahandust kodumeeskonna keskmängija Devin Thomas, kes viskas meeskonna esimesest 26st punktist 16 ja pealinlased võitsid poolajal 40 : 35. Kolmanda veerandi alguses sai Rapla poolelt viienda vea Al-Wajid Aminu, mistap oli neil korvi alla panna vaid Roberts Freimanis ja Kalev sai mängu üle kontrolli.

Kodusats juhtis veel kolm minutit enne matši lõppu üheksa silmaga, kuid Rapla ei andnud alla. Saimon Sutt vähendas tosin sekundit enne mängu päädimist vahe kahele punktile, kuid lähemale enam ei jõutud ja teist korda Cramot üllatada ei suudetud.

Kohtumise 76 : 74 võitnud Kalevi resultatiivsemad olid 22 silma toonud Marcus Keene ja Thomas. Viimane võttis lisaks maha 13 laupalli, millest üheksa ründelauast. Rapla poolelt tegi kaksikduubli Freimanis, kes viskas 28 punkti ja võttis kümme lauda, Saimon Sutt toetas teda 17 silmaga.

Kalev/Cramo on Eesti-Läti liigas võitnud kuuest kohtumisest viis, millega ollakse Eesti tabelipoole liidrid. Raplal on viie võidu kõrval ka viis kaotust.

Rakvere Tarva ja TalTechi kohtumist alustas paremini kodumeeskond, kes võitis avaveerandi 24 : 17 ja Devin Lee Harrise lõpusireeniga tabatud kolmese järel poolaja 48 : 36. Ehkki ülikooliklubi jõudis kolmandal veerandajal kuue silma kaugusele, siis Tarvas suutis turvalist vahe hoida ning lõpuvile kõlades särasid tablool numbrid 82 : 68.

Tarva poolelt oli resultatiivseim Egert Haller, kes viskas 20 punkti. Kristaps Gluditis tõi 16, Kaido Saks 15 ja Riley Callahan Hayes 14 silma. Harrisel ei jäänud palju puudu kolmikduublist, sest jänki arvele jäi 9 punkti, 7 lauapalli, 9 söötu ja 5 vaheltlõiget. TalTechi poolelt jõudsid kahekohalise punktisummani Jaan Puidet ja Erik Keedus, kes tõid vastavalt 15 ja 14 silma.

Aastat nelja kaotusega alustanud Tarvas on võitnud viimased kolm matši. Hooaja eel üheks medalisoosikuks peetud TalTech on võitnud seitsmest mängust kaks, millega jagatakse Tallinna Kalev/TLÜga tabeli viimast positsiooni.