Lance Stroll peale ajasõitu.Foto: EPA/Scanpix
Vormel 1
14. november 2020, 16:29

Türgi vormel 1 etapi kvalifikatsiooni võitis üllatusmees, Mercedesed jäid esiviisikust välja

Vihmase Türgi GP kvalifikatsioonis särasid üllatusmehed, kui esikolmiku moodustasid Lance Stroll, Max Verstappen ja Sergio Perez.

Tugev vihmasadu muutis ajasõidu loteriiks, kus mitmed piloodid käisid rajalt väljas või tegid piruette. Katkes ka Mercedeste ülemvõim, kes seni olid võitnud kõik tänavused kvalifikatsioonid. Seitsmenda MM-tiitli suunas liikuv Lewis Hamilton (Mercedes) stardib homsele GP-le alles kuuendalt ja Valtteri Bottas üheksandalt kohalt.

Parima aja sõitis välja Racing Pointi rooliv Lance Stroll, kellel kulus ühe ringi läbimiseks 1.47,675. "Ma ei suuda seda sõnadesse panna, olen šokeeritud," ütles mees peale ajasõitu. "See on mu senise karjääri üks säravaimaid tulemusi. Unistame noorena sellistest hetkedest ja see on midagi väga erilist."

Strolli kõrvalt alustab homset võistlust Max Verstappen. "Olen pettunud. Kui sa juhid pikalt, aga lõpetad teisena, siis see pole see, mida tahtsid," ütles võitjale 0,29 sekundiga alla jäänud hollandlane. Teised piloodid kaotasid Strollile enam kui pooleteist sekundiga. Võitja tiimikaaslane Sergio Perez oli kolmas (+1,556) ning Verstappeni paarimees Alexander Albon (+2.683) neljas.

Perez ütles peale võistlust, et on kolmanda kohaga rahul. "See on tiimile suurepärane tulemus, me ei oodanud seda! Kindlasti eelistan kolmandalt kohalt startimist teiselt positsoonilt alustamisele," rääkis mehhiklane.

20aastane Jüri Vips oli sellel nädalal etapil AlphaTauri ja Red Bulli reservsõitja, kuid rajale tal ei õnnestunud pääseda. AlphaTauri sõitjate kvalifikatsioon läks aiataha, sest Pierre Gasly oli 15. ja Daniil Kvjat temast kaks kohta kaugemal.