Bogdan Vaštšuki (rohelises).Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
14. november 2020, 16:59

Napi võidu võtnud Levadia hõbedaunistus jäi ellu

Eesti jalgpalli meistriliiga nädalavahetuse ainsas kohtumises alistas Tallinna Levadia 2 : 1 Tallinna Legioni.

Eesti vutiliigast pääsevad euromängudele kaks parimat, lisaks kindlustab koha karikavõitja. Kui Flora kindlustas möödunud pühapäeval meistritiitli, siis teisele kohale pretendeerivad veel Paide Linnameeskond ja Tallinna Levadia. Pealinna sats jäi Legioni kohtumise eel Paidest maha üheksa punktiga, kuid neil oli ka kaks matši vähem mängitud.

Tallinna klubide kohtumise avapoolaeg oli võrdne 36. minutini, kui Artur Šarnin tegi rumala vea Levadia ründaja Juri Kolomojetsi vastu. Järgnenud 11 meetri karistuslöögi realiseeris kindlalt Markus Jürgenson. Vaid kaks minutit hiljem lõi Levadia oma päeva teise kolli, kui Bogdan Vaštšuki karistusala joonelt teele pandud löök maandus värava tagumisse nurka.

Mitmeid suurepäraseid võimalusi raisanud Legioni ründaja Nikita Andrejev sai värava kirja 85. minutil, kui ta realiseeris enda teenitud penalti. Ehkki mehel oli lõpuminuteil kaks suurepärast olukorda kohtumise viigistamiseks, siis rohkem väravaid ei nähtud ja Levadia võttis napi 2 : 1 võidu.

Levadial on tabelis nüüd 53 silma, neist ühe matši enam pidanud Paidel on punkte 60. Levadial on tänavu veel mängida Paide Linnameeskonna, Nõmme Kalju ja Floraga, kellest viimasega kohtutakse kahel korral. Legion hoiab 25 punktiga seitsmendat kohta.

Standings provided by SofaScore LiveScore