Tartu peatreener Toomas Kandimaa ja abitreener Tiit Sokk.Foto: Aldo Luud
Korvpall
14. november 2020, 19:03

Tartu Ülikool alistas teistkordselt Kalev/TLÜ, Raley-Ross jäi nullile

Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas Eesti-Läti liigas Tallinna Kalev/TLÜ 75 : 67.

Oktoobri alguses alistas Tartu Ülikool võõrsil Tallinna Kalev/TLÜ 100 : 73 ja pühapäeval kodusaalis mänginud Tartu alustas sellelgi korral kohtumist suurepäraselt, kui avaveerandil visati 28 punkti ja võideti see 9 silmaga. Kuid seejärel Kalevi kaitse kosus ja järgneva kahekümne minutiga sai ülikoolilinn kirja 27 silma. Tartu võitis poolaja veel 40 : 36, kuid viimasele kümnele minutile mindi vastu 55 : 55 viigiseisult.

Kuid neljandal veerandajal oli kindlam taaskord Tartu, kes võitis kohtumise 75 : 67 ja sai kolme kaotuse kõrvale kirja neljanda võidu. Tallinn Kalev/TLÜ on senises üheksas mängus suutnud vastase alistada vaid kahel korral. .

Külaliste poolelt jäi selgelt puudu tagamehe Brandis Raley-Rossi panus, kes pani mööda kõik 13 viset ja jäi nullile. Tallinlaste edukaim oli 24 silma toonud Karl-Johan Lips, keda Emmanuel Wembi toetas 14 ja Mario Paiste 12 punktiga.

Tartu peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul saadi Rossiga hästi hakkama. „Saime Rossi täna ohjes hoitud, aga eks teisipidi tähendas see seda, et Kalevi teised mängijad hakkasid rohkem pahandust tegema. Püüame rünnakuid kontrollida, et ei tuleks pallikaotuseid. Selle võrra ei ole mängupilt võibolla nii atraktiivne ja jääme aeg-ajalt rünnakutel hätta, aga see on hästi, et täna kogunes pallikaotuseid vähe,“ sõnas Kandimaa. 

Kalev oli taaskord hädas korvialuse kaitsega, sest üleplatsimees oli tartlaste keskmängija William Rayman, kes tõi 33 punkti ja võttis maha 8 lauda.

Rayman: „Võistkonnakaaslased leidsid mu täna üles ja püüdsin lauas olla võimalikult aktiivne. Mul on hea meel, et täna visked läksid ja tänud kaaslastele, et nad mind üles leidsid. Oleme saanud nüüd mängida kodus mitu mängu ja hea rütmi kätte. Teeme siin saalis palju trenni ja mängudel käib isegi Covidiga päris kenasti publikut, nii et mul on väga hea meel siin mängida.“

Tomas Balciunas toetas teda 12 ning Robin Kivi ja Hendrik Eelmäe mõlemad 11 silmaga. Sealjuures pallis Tartu ilma leegionär Channel Banksita, kes vigastas eilsel treeningul rängalt põlve ja keda rohkem meeskonna ridades ei näe.