Cristiano Ronaldo (paremal) ja võiduvärava autor N'Golo Kante.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. november 2020, 09:15

Rahvuste liigas kindlustas esimene meeskond koha finaalturniiril

Eile kindlustas UEFA Rahvuste liiga finaalturniirile pääseme esimene meeskond, kui A3 grupis alistas Prantsusmaa võõral väljakul tulemusega 1 : 0 Portugali.

Ainsa värava lõi 54. minutil N'Golo Kante. Kuigi kodumeeskonnal oli pärast seda paar head võimalust mänguseis viigistada, ei suudetud siiski prantslaste väravavahti Hugo Lloris'd üle mängida. 

Prantsusmaa on A3 grupis viie mänguga kogunud 13 punkti, Portugalil on koos kümme silma. Kuna omavaheliste mängude tulemused soosivad prantslasi ning mängida jääb veel üks voor, siis pole portugallastel, kes Rahvuste liiga mullu võitsid, enam võimalik grupivõidu ja finaalturniiri koha nimel võidelda.

Tabeliseis A3 grupis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Finaalturniiri, mis toimub järgmisel aastal ja kus mängib neli meeskonda, pääsemise nimel võitlevad veel A1 grupis Poola, Itaalia ja Holland, A2 grupis Belgia, Taani ja Inglismaa ning A4 grupis Saksamaa ja Hispaania. 

Seejuures pidid hispaanlased oma grupis loovutama liidrikoha, sest võõral väljakul ei suudetud Šveitsi vastu enamat 1 : 1 viigist. Sergio Ramos eksis tervelt kahel penaltil - eelnevalt oli ta täpne olnud 25 järjestikusel 11 meetri karistuslöögil. 

Seega asus gruppi juhtima Saksamaa, kes alistas tulemusega 3 : 1 Ukraina. Viimases, otsustavas lahingus minnakse vastamisi Hispaaniaga. 

Tabeliseis A4 grupis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tabeliseis A1 grupis: 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tabeliseis A2 grupis:

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kõik eilsed tulemused: