Lewis Hamilton.Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
15. november 2020, 15:24

Lewis Hamilton: kõigile lastele, kes unistavad võimatust – ma usun teisse!

Türgi GP-l oma seitsmenda vormel 1 sarja maailmameistri kindlustanud Lewis Hamiltonil oli pärast võitu raskusi sõnade leidmisega, kuid ta sisendas, et kõik on võimalik, tasub vaid uskuda. 

Ainult Michael Schumacheril on ette näidata seitse MM-tiitlit, sellest enamat pole keegi saavutanud. Tänane etapivõit oli Hamiltonile aga 94., millega ta uuendas enda nimele kuuluvat rekordit. 

"Kõigile lastele, kes unistavad võimatust - te võite seda samuti teha! Ma usun teisse. Tänan teid kõiki toetuse eest," lausus Hamilton meeskonnaraadiosse pärast etapivõitu. 

Pärast lisas ta, et tegu on unistuse täitumisega.

"Pean kõigepealt tänama teid ja kõiki, kes tehases on. Ma ei oleks seda suutnud, kui poleks selle meeskonnaga liitunud. Meie teekond on olnud monumentaalne. Tahan tänada oma meeskonda, kes kõigi nende aastate jooksul mulle on toeks olnud ning oma perekonda. Oleme sellest unistanud alates ajast, mil veel noor olin," vahendas Hamiltoni sõnu Sky Sports. 

Hamiltoni tiimikaaslane Valtteri Bottas, kelle tänane sõit ebaõnnestus - soomlane lõpetas 14. kohal - soovis värskele tšempionile õnne, kuid lubas, et annab endast parima, et järgmisel aastal ise maailmameistriks tulla.

"Täna oli pikk päev. Kõik läks alguses valesti, keegi tegi esimeses kurvis pirueti ja põrkasin temaga kokku. Vormel polnud pärast enam sama, mul oli raskusi rajal püsimisega. Ta [Hamilton] väärib seda täielikult, ta oli kokkuvõttes parem. Kuid proovin talle järgmisel aastal ära teha," lausus Bottas.