Karel Voolaid.Foto: EPA/Scanpix
Jalgpall
15. november 2020, 19:19

Karel Voolaid kriitikast Sappineni vahetuse kohta: muidugi, kõrvaltvaatajad näevad vahel asja hoopis teravama pilguga kui meie väljaku äärest

Eesti jalgpallikoondis kaotas Rahvuste liiga eelviimases voorus võõrsil 1 : 2 Põhja-Makedooniale ning sellega kadus ka lootus alagrupi punase laterna staatusest pääsemiseks. Meeskonna peatreener Karel Voolaid nentis kohtumise järel Eesti ajakirjanikega rääkides, et midagi pole parata: Põhja-Makedoonia on praegu meist tugevam võistkond.

„Põhja-Makedoonia poleks praegu seal, kus nad on [Eesti tänased vastased kindlustasid neljapäeval pääsu järgmisel suvel toimuvale EM-finaalturniirile – toim], kui nende mängijad poleks pikka aega teinud kõik, et saavutada midagi erilist.

Tallinnas [kuu aega tagasi jäi meeskondade esimene omavaheline mäng 3 : 3 viiki – toim] olime võitmisele läheda, kuid nad näitasid oma tugevust ja tulid mängu tagasi. Täna oli samuti: kui neil oli raske hetk, suutsid nad ikkagi käigu juurde panna, mis on märk võistkonna kvaliteedist.

Ma ei tea, kas me oleme võrreldes Põhja-Makedooniaga allamäge liikunud, aga praegu on nad meist kindlasti tugevam koondis, see on selge,“ rääkis Voolaid.

Ühtlasi lükkas ta otsustavalt ümber enne mängu õhus olnud spekulatsioonid (lootuse?), et ehk ei suuda Põhja-Makedoonia pärast neljapäevast triumfi end täna kokku võtta ning sestap võib mäng meie jaoks pisut lihtsam tulla.

„Euroopas ei võta ükski meeskond mängu kergelt, kui on punktidele mäng. Pealegi on neil võimalus tõusta B-divisjoni – kuidas on üldse võimalik eeldada, et see mäng oleks kergem?! See oleks väga ebaprofessionaalne lähenemine,“ lausus Voolaid.

ETV jalgpallistuudios viskasid eksperdid Indrek Zelinski ja Rimo Hunt teravas toonis üles küsimuse, miks otsustas Voolaid 63. minutil välja vahetada kümmekond minutit varem viigivärava löönud Rauno Sappineni, kes näis jätkuvalt väga terav.

„Tagantjärele tarkusena võib igasuguseid asju rääkida. Rauno korra vestles minuga ja sai kümme minutit lisaaega veel juurde, aga selleks hetkeks oli ta väsinud ka. Aga muidugi, kõrvaltvaatajad näevad vahel asja hoopis teravama pilguga kui meie väljaku äärest,“ kõlas Voolaidi vastus.

Kolmapäeval seisab Eestil ees alagrupiturniiri viimane kohtumine, kui võõrsil minnakse vastamisi Gruusiaga, kellele septembri alguses Tallinnas 0 : 1 kaotasime. Voolaid vihjas, et ilmselt tuleb koosseisus võrreldes tänasega teatud muudatusi, kuid kui palju täpselt, vajab veel arutamist.

„Nii mõnigi mängija vajab tuleviku jaoks kogemust, mida on neile vaja ka anda. Muidugi peame hästi mängima, aga samas oleme ka olukorras, kus otseselt midagi kaotada või võita ei ole,“ ütles Voolaid.