Rauno Sappineni kaunis värav on viigistanud mänguseisu.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
15. november 2020, 20:04

Iluvärava kõmmutanud Rauno Sappinen: tahtsingi ühe puutega tagumisse nurka lüüa – välja tuli veel paremini

Eesti koondise 1 : 2 kaotusmängus Põhja-Makedooniale meie ainsa värava löönud Rauno Sappinen ei nõustunud peatreener Karel Voolaid väitega, et vastased ongi meist praegu selgelt parem meeskond. Sappineni hinnangul said määravaks pisidetailid.

Sappinen tõdes, et võrreldes kuu aja taguse 3 : 3 viigimänguga olid hiljuti koha EM-finaalturniirile taganud makedoonlased platsil märksa enesekindlamad, kohati liigagi enesekindlad. „Sellest sai ka minu värava alguse. Nad olid veel mingites momentides lohakad, kuid me ei suutnud seda ära kasutada,“ ütles Rahvuste liigas oma neljanda värava kõmmutanud ründaja.

Oma kauni värava – Sappinen keerutas palli sisse sisuliselt posti ja lati ristumiskoha alt – kohta ütles mees, et tal oligi kindel plaan pall ühe puutega tagumisse nurka lüüa. „Päris üheksasse ei plaaninud, aga mõte oli sama, teostus tuli veel parem,“ lubas Sappinen endale väikse kiituse. Ühtlasi nõustus ta väitega, et kui lisada koondisemängudele ka esitused FC Flora särgis, mängib ta praegu oma elu parimat jalgpalli.

Ta tunnistas, et pärast viigiväravat oli ka tunne, et ehk saabub siis mängu murdepunkt ning suudame võidugi võtta, kuid lõpuks mõjus see tabamus punase rätikuna hoopis väljakuperemeestele, kes lõid ridamisi häid olukordi ning said 68. minutil ka oma teise värava. „Põhja-makedoonlased näitasid klassi, meie värav neid rivist välja ei löönud,“ tunnustas Sappinen vastaseid.

Samas polnud ta nõus pisut varem peatreener Karel Voolaidi poolt öelduga, et Põhja-Makedoonia ongi meist praegu selgelt parem meeskond. „Ei ole nõus sellega. Pigem: jalgpall koosneb paljudest pisidetailidest, loevad mõned meetrid või isegi sentimeetrid. Need on väiksed asjad, aga peame enda jaoks üle vaatama, kus saame ise paremini,“ ütles ründaja.

Pisut enne väravat kukkus Sappinen karistusalas, kuid kohtuniku hinnangul oli tegemist „sukeldumisega“ ja penalti asemel pälvis ründaja hoopis kollase kaardi.

„Sain ühest mängijast mööda, siis läks puude pikaks. Samas mulle tundus, et oli küll [kaitsja] puude. Ei taha selle kohta midagi öelda, aga kui ma oleks olnud Saksamaa või Hispaania mängija, siis ta ilmselt oleks andnud penalti, kui viga oleks olnud kastis. Kuid kollase kaardi vääriline daiv see küll ei olnud,“ kirjeldas Sappinen oma nägemust antud episoodist.

Mis puudutab enda välja vahetamist 63. minutil, siis Sappinen andis mõista, et tegelikult oli emotsioon hea, meeskond oli tema väravast saanud energiat juurde saanud ning ta võinuks veelgi rassida.

Samas Voolaid mainis, et oli ründajaga vestelnud ja too oli niigi kümme minutit lisaaega saanud? „Mainisin, et kui võimalik, siis äkki õnnestub selle duhhi pealt ka teine ära lüüa. Aga selge, et jalgpallurid tahavad alati mängida nii palju kui võimalik,“ ütles Sappinen selle kohta.

Kuigi kolmapäevases Rahvuste liiga mängus Gruusiaga pole meil justkui enam midagi mängus, sest alagrupi viimasest kohast pääsu ei ole, siis Sappineni kinnitusel mingeid järeleandmisi teha ei saa ega tohigi.

„Meil on kõigile tõestada, et suudame ka mänge võita. See on piisav motivatsioon,“ rõhutas Sappinen.