Kregor Zirk.Foto: Mari Luud
Ujumine
16. november 2020, 09:19

HEA TÖÖ: Kregor Zirk aitas koduklubi rahvusvahelise ujumisliiga finaali

Türgis baseeruvat profiklubi esindav 21aastane tartlane Kregor Zirk jõudis ISLi ehk rahvusvahelise ujumisliiga finaali.

"Võistluste esimene poolfinaal on läbi ning mul on hea meel teatada, et Energy Standard on pääsenud nelja parema sekka," kirjutas Zirk eile õhtul Facebookis. "Meie taga lõpetas London Roar, kes tagas samuti finaalipääsu."

Võistlust alustas Zirk enda meelisala, 200 meetri liblikujumisega, kus ta proovis uut taktikat. "Eesmärk oli alustada kõvasti kiiremini kui ma muidu alustan. 100 meetri peal olin liidrist kõigest 0,3 sekundi kaugusel ning minu teise 50 meetri vaheaeg oli päeva kiireim. Nagu arvata võis, siis läks lõpp päris raskeks. Aeg 1.53,46 on Eesti läbi aegade teine tulemus ning jääb minu nimele kuuluvast Eesti tippmargist 0,14 sekundi kaugusele. Tegemist oli väga kiire vahetusega ning ma lõpetasin seitsmendana. Huvitava faktina võib veel välja tuua selle, et minu 100 meetri vaheajast 53,53 on individuaalses 100 meetri liblikas sel hooajal kiiremini ujunud peale minu ainult Daniel Zaitsev."

Zirk lisas: "Liblikujumise järel olin omadega päris läbi ning mul oli 35 minutit, et ennast kokku võtta 200 meetri vabaujumiseks. Proovisin seekord samuti konkurente ära kasutada ning nende tempot enda kasuks pöörata. Lõpetasin kõrgetasemelise ujumise jälle seitsmendana Eesti hooaja tippmargiga 1.44,57."