COOP | Sisuturundus
17. november 2020, 12:32

VIDEO | Coopi autoloosi võitja: mees arvas, et minuga on midagi juhtunud… aga siis karjusin, et võitsin auto!

„Kuna olin parasjagu roolis, soovitas Coopi esindaja mul auto seisma jätta. Kui ta ütles, et võitsin Toyota RAV-4, hakkasid jalad niimoodi värisema, et hea, et ma enne peatusin. See oli uskumatu!“ õhkab Coopi autoloosis uhiuue Toyota RAV-4 võitnud Kaisa Pleiats (34).

Võidukõne hetkeks oli tööpäev otsakorral ning Kaisa tunnistab, et ega ta poleks enam suutnud asjatoimetustele keskenduda. „Hakkasin lähedastele helistama ja kirjutama, et neile uudisest teada anda. Olin nii rõõmus, et pidin kõigiga oma õnne jagama,“ sõnab Kaisa.

Kõige esimesena andis Kaisa võidust teada abikaasa Markole. „Emotsioonid olid algul nii laes, et korrutasin vaid: tead, mis juhtus. Tema arvas, et midagi halba… aga siis karjusin, et võitsin auto!“ naerab Kaisa.

Järgmise kõne võttis Kaisa aga emale. „Kuna ema on mind nii palju laste hoidmisega aidanud, annan oma vana auto talle. Ema ütles ka uudist kuuldes, et peab istuma, sest jalad hakkasid värisema,“ jutustab õnnelik võitja. Muide, juba varasemalt oli räägitud, et kui Kaisa uue auto ostab, siis jääb vana Nissan Juke emale. „Olen sõidukit nii hästi hoidnud, et ei raatsi kellelegi võõrale anda. Las ta jääb perre,“ tõdeb Kaisa.

Pere armastab väljasõite teha

11 aastat abielus olnud Kaisa ja Marko peres kasvab kaks põnni: kaheaastane Marcel ja nelja-aastane Maria. Lapsed olid auhinna üleandmisel kohal ning tundusid vägagi suured autohuvilised. „Eks nad on ikka rõõmsad, et emme sai suurema auto,“ muigab Kaisa.

Autosid oli nende peres varasemalt kaks. „Linnast väljas Järvekülas elades on see vägagi vajalik tarbeese,“ leiab Kaisa. Kuigi raamatupidaja ametit pidav Kaisa töötab peamiselt kodus, on autot vaja näiteks laste trenni või lasteaeda viimiseks ning raskete poekottide vedamiseks.

Ühtlasi sõidetakse väga tihti ringi. „Oleme aktiivne pere ning sõidame peaaegu igal nädalavahetusel kusagile. Suvel on kindlasti liikumist rohkem, kuid sügisesel ajal käime näiteks matkaradadel,“ räägib Kaisa. Esimene pikem sõit võiduautoga viib neid Saaremaale, kus elab üks vanaemadest.

Uue auto kohta on kiidusõnu nii Kaisal kui ka tema abikaasal Markol. „Mulle meeldib RAV-4, sest kõik asjad mahuvad kenasti peale – tõuksid, kärud ja kõik muu vajalik,“ rõõmustab Kaisa.

Marko on aga varasemalt tegelenud Toyotade müümisega. Seega on ta kursis sõiduki heade külgedega: „Auto on suur ja kõrge, niisiis on sellega talvel eriti hea sõita. Loomulikult on olemas igasugused lisaseadmed, mis teevad sõidu tunduvalt mugavaks.“ Kuigi Marko tegeles Toyotade müümisega, pole nende peres kunagi seda automarki olnud. „Meil oli juba auto olemas, kui sinna tööle läksin. Tol hetkel polnud plaanis teist sõidukit soetada, sest elasin töökohast vaid minutise jalutuskäigu kaugusel. Küll aga tean väga hästi, et tegemist on kvaliteetse autoga,“ selgitab Marko. „See on natuke saatuslik, et me saime nüüd ise Toyota,“ lisab Kaisa.

Püüab Marko ehk abikaasalt vahepeal uut Toyotat laenata? „Ma usun, et väljasõitudele läheme edaspidi uue autoga ning pikema otsa ajal olen pigem mina roolis,“ vastab Marko muiates.

Kodust poodi on mõnus jalutuskäik

Kaisa ja Marko pere on viimased kolm aastat elanud Tallinna külje all Järvekülas. Kaisa kinnitab, et see on kindlasti üks parimaid kohti, kus elada. „Siin on kõik noored pered ning keskkond on väga lastesõbralik. Rae vald on sellesse palju panustanud. Meie igatahes oleme oma elukohavalikuga tõeliselt rahul,“ kinnitab Kaisa. Ka naabritega on perekonnal väga hea läbisaamine. „Nemad olid ka õnnelikud minu võidu üle. Plaanin kindlasti naabritega autoliigud teha,“ ütleb Kaisa.

Peetri Coop asub Pleiatsite kodust umbes kahe kilomeetri kaugusel. „Proovin käia poes harva, aga juhtub ikka nii, et satun siia päris tihti. Teinekord on midagi otsas või siis kellelgi tekib mingi konkreetse isu,“ tunnistab Kaisa. Samas pole hullu, sest teekond on täpselt sobiv mõnusaks jalutuskäiguks koos lastega. „Lepime alati lastega ukse taga kokku, mida täna ostame. Reeglid peavad olema, sest muidu läheb käest ära – ühel päeval tahetakse ainult kommi, järgmine kord kommi ja jäätist,“ seletab Kaisa.

Kaisa kui pere peamine poeskäija toob positiivsete omadustena välja Peetri Coopi paraja suuruse ja mugavuse. Kiidusõnu saab ka puldisüsteem, tänu millele saab ostud kohe poekotti sättida – see teeb lastega poodlemise lihtsamaks. „Minu lemmik Peetri Coopis on puu- ja köögiviljade valik!“ teatab Kaisa. „Meie toidulaud koosneb paljuski värskest. Sööme rohkelt puuvilju, kuid samas valmistame smuutisid, värskeid salateid ning köögiviljatoite.“

Kolm päeva varem räägiti Coopi autokampaaniast

Autovõidu puhul on Kaisa valmistanud aga beseerulli vaarikatega. „Täna on meie juures minu ema ja isa ning võib-olla tuleb ka õe perekond. Tuleb tähistada, sest õnne ei tohi ju petta,“ räägib Kaisa.

Coopi autoloosi kampaaniaga oli Kaisa kursis, kuid ei mõelnud eriti selle peale. „Ma ei osanud isegi loota, sest alati võidab ju keegi teine. Loosiõnn pole mind kunagi külastanud,“ nendib naine. Tema senine suurim võit on olnud 8 eurot Bingo loto nurkade mängus.

Marko tunnistab aga, et tema töökoha turunduskoosolekul räägiti Coopi autokampaaniast just kolm päeva enne võidukõnet. „Olime koosolekul viiekesi ning arutasime, et vau, sellist asja tehakse ning pannakse turunduse alla niivõrd suur summa. Tänapäeval loosib igaüks ju telefone, aga Coop paneb iga kuu välja hea auto,“ avaldab Marko. „Kolm päeva hiljem ütlesin samadele inimestele, et kuulge, mu naine võitis selle auto. Kõik olid nii üllatunud ja küsisid, kuidas see võimalik on – kas sa maksid selle eest. Aga ei maksnud, loosiõnn,“ lisab ta naerdes.

Kuidas võita auto?

Eesti kõigi aegade suurima autoloosi käigus loosib Coop iga kuu oma klientide vahel välja uhiuue Toyota RAV4 päriseks. Loosis osalemiseks peab klient Coopi kauplustes või eCoop lehel ühe kuu jooksul poodlema kokku vähemalt 50 euro eest ning registreerima oma ostud Coopi kliendikaardiga (Säästukaart, Säästukaart Pluss või Coop Panga kaart). Just kliendikaardi registreerimine on võti loosis osalemiseks, kuna automaatne kliendikaardi süsteem peab ise arvestust, kui palju virtuaalseid loosipileteid on kogunenud. Oma piletite arvu ja kui palju järgmisest piletist puudu on, saavad kliendid jooksvalt vaadata ostutšeki pealt. Samuti tasub aadressil www.coop.ee/saastukaart üle kontrollida, et Säästukaardi andmebaasis oleksid õiged kontaktandmed, sest kui klienti pole võimalik kolme tööpäeva jooksul kätte saada, on korraldajal õigus välja loosida uus võitja.

Juhul, kui ühe kuu jooksul koguneb oste kokku üle 100 euro, on võiduvõimalus kaks korda suurem, 150 euro korral kolm korda suurem ja nii edasi. Iga kuu toimub uus loosimine ja virtuaalsete loosipiletite arvestamine algab otsast peale. Loosimiste tulemustest informeeritakse avalikkust meedia kaudu ning lisainfot leiab Coopi koduleheküljelt www.coop.ee/autoloos.