Worldloppeti pass.Foto: Erakogu
Talisport
16. november 2020, 12:55

Hea uudis spordisõpradele – Worldloppeti sarjas saab ka virtuaalselt osaleda

Lähenev suusahooaeg saab olema varasematest teistsugune, sest koroonaviiruse levik tähendab paraku reisipiiranguid ja ebaselgust, kas ja millisel kujul spordisündmused eri riikides toimuvad. Worldloppeti suusasarjal on selleks hooajaks pakkuda aga uus ja põnev väljakutse – Virtual Racing League!

Worldloppeti suusasarjast leiab üritusi nagu Vasaloppet, Engadin, Birkebeiner, Marcialonga, Tartu Maraton ja veel 15 maailma võimsaimat suusamaratoni. Ka virtuaalsesse sarja kuuluvad 20 Worldloppeti liikmesmaratoni poolt korraldatavad võistlused.

Nii saab igaüks läbida ükskõik millises maailma nurgas toimuva maratoni just endale kõige sobivamas asukohas. Osadel üritustel on korraldajate poolt lubatud võtta soovitud distants suusatamise asemel ette ka näiteks joostes, kõndides või mõnd muud spordiala harrastades.

Osaluskordade arvestamine toimub samuti virtuaalselt. Selleks, et osaluskord kirja saada, tuleb sisse logida MyLoppeti registreerimissüsteemi Worldloppeti kodulehel ning seitsme osalusega oledki uue ning tänastele oludele iseloomuliku väljakutse läbinud. Preemiaks on diplom, erikujundusega T-särk ning muid põnevaid auhindu sarja partneritelt.

Neil, kes osalesid hilissuvel toimunud Austraalia (Kangaroo Hoppet), Uus-Meremaa (Merino Muster) või Argentiina (Ushuaia Loppet) maratonidel virtuaalselt, on esimesed sõidud uhiuues sarjas juba kirjas!

Järgmine virtuaalsõit uues sarjas on 29. detsembril algav Vasaloppet China. Ka veebruarikuist Tartu Maratoni saab soovi korral läbida virtuaalselt.