Sümbolpilt.Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
16. november 2020, 14:00

ŠOKK NORRAS: korvpallikoondislane suri 27aastaselt

Norra korvpallikoondisse kuulunud Alex Dakin suri eelmisel nädalal ööl vastu reedet - 27aastase mehe eluküünla kustutas ravimatu haigus.

"Oleme šokis. Alex oli uskumatult lojaalne ja abivalmis meeskonnamängija, kes kasvas ettevaatlikust poisist rahvuskoondise mängijaks," rääkis klubis Dakinit juhendanud Mathias Eckhoff ajalehele Dagbladet.

"Kõige tähtsam – ta oli suurepärane inimene. Ta oli positiivne kutt, kes valgustas saali, kui sinna sisse astus," lisas Eckhoff.

Eelmisel hooajal esindas Dakin Norra meistrisarjas Bærum Basket’it 14 mängus, kuni ta elu 2019. aasta detsembris muutus – arstid avastasid siis ajukasvaja.

Mullu märtsis ütles Dakin, et tal hakkas halb enesetunne juba enne vähi avastamist. "Esimesed sümptomid olid sellised, et ma ei suutnud korralikult sõnumeid kirjutada ja tundus, et mul on paremas kõrvas ventilaator," rääkis korvpallur toona.

Pärast seda hakkas kehatemperatuur kõikuma ja parem kehapool oli kehvas seisus, kuid vähiravi käigus hakkas Dakin end paremini tundma.

"Pärast suve oli olukord etem. Ta oli treeningutega seotud, enne kui haigus uuesti võimust võttis. Kahjuks läks kõik pärast seda kohutavalt kiiresti kehvemuse suunas," ütles Eckhoff.