Javier Mascherano meeskonaakaaslastega tähistamas. Paraku iseloomustas temaaegset Argentina koondist järjestikkused ebaõnnestumised finaalidesFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
16. november 2020, 16:02

Argentina jalgpallilegend tõmbab ootamatult väga edukale karjäärile joone alla

Jalgpallihiiu Argentina viimaste aastate üks edukaim jalgpallur Javier Mascherano teatas täna, et lõpetab oma eduka jarjääri.

„Ma pole pärast pandeemiat suutnud sädet leida ja seepärast otsustasin, et aeg on küps,“ sõnas 36aastane Mascherano tänasel pressikonverentsil.

Mascerano oli aastaid koos Lionel Messiga „igavese teise“ Argentina koondise liider. Näiteks kuulus ta koondisesse, mis jõudis 2014.aasta MMi finaali, ent kaotas seal lisaajal 0:1 Saksamaale. MMi parimaks mängijaks valiti küll Messi, ent lõhkuva poolkaitsja Mascherano roll oli Argentina edus vähemalt sama suur.

Lisaks kuulus Mascherano kahel järgneval aastal Copa America finaali jõudnud koondisesse — mõlemal puhul vannuti alla Tšiilile. Varasemast minevikust oli Mascheranol ette näidata veel kaks kaotust Copa America finaalis (2004 ja 2008), ent mõlemal aastal krooniti ta olümpiavõtjaks. Tõsi, olümpia väärtis jalgpallis pole MMi omaga isegi võrredlav.

Hoopis õnnelikum oli Mascherano klubikarjäär. River Plate ridades võitis ta 2004ndal aastal Argentina liiga ja järgmisel aastal Corinthiansiga Brasiilia liiga.

Mascherano talenti märgati ka Euroopas ja nii osteti ta 2006ndal aaatal West Hami. Ühe hea hooaja järel suundus ta Liverpooli, ent tõeline edulugu algas 2010ndal aastal FC Barcelonas, kellega ta võitis kaheksa aasta jooksul viis liigatiitlit ja kaks Meistrite liigat.

Jaanuaris liitus ta kodumaa klubi Estudianteziga, kus pidi veel mitu head aastat mängima, ent segased koroonaajad panid ta ringi mõtlema.