See oleks äärmiselt kurb, kui me ei näeksi enam neid legende suurturniiridel mängimasFoto: Reuters/Scanpix
Tennis
16. november 2020, 16:49

Kas tenniselegendid Federer ja Williams võivad koroona tõttu karjääri lõpetada?

Veel oktoobri alguses kinnitasid Australian Openi tenniseturniiri korraldajad, et 39aastased legendid Roger Federer ja Serena Williams on kinnitanud oma osavõtu, kuid viimaste arengute valguses pole võistluse toimuminegi enam kindel.

Korraldajad teatasid täna, et nende poolt oli natukene liiga vara kuulutada, et turniir kindlasti toimub, sest maailmas taas võimsa hooga leviva koroonapandeemia tõttu on tulevik selgusetu.

See paneb aga küsima, mis sellistest legendidest üldse saab ja kas me näeme neid enam suure slämmi turniiridel?

Mõlemal hakkab uuel aastal - Federeril mais ja Williamsil septembris - tiksuma viies aastakümme ning on selge, et igavesti kumbki ei mängi. Lisaks on Williams maadelnud viimased aastad pidevalt vigastustega ja mingil hetkel lihtsalt tuleb vastu võtta otsus oma tervise huvides.

Endine briti esireket Greg Rusedski ütles USA meediale, et ta on kindel, et Federer lõpetab järgmisel aastal, kuna viimased aastad on ta kõige olulisematel turniiridel jäänud selgelt Rafael Nadalile ja Novak Djokovicile all.

„Ta suudab endiselt mängida heas tennist, aga mitte piisavalt, et suur slämm võita. Kahjuks pole tennisemängija nagu pudel veini, mis läheb aastatega paremaks. 40aastaselt ikkagi tase langeb,“ arvas Rusedski.

Kui aga turniirid ka uuel aastal ära jäävad, kas see võib tähendada, et me ei näegi enam neid aastate jooksul nii palju emotsioone pakkunud atleete suurturniiril mängimas.