Lewis HamiltonFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
16. november 2020, 18:39

Lewis Hamilton: Black Lives Matter liikumine tegi mu paremaks sõitjaks

Nädalavahetusel Türgis peetud vormel-1 etapil seitsmenda MM-tiitli kindlustanud Lewis Hamilton kinnitas, et sel aastal hoogustunud Black Lives Matteri (BLS) liikumine on teinud ta paremaks sõitjaks.

„Protestid näitavad oma kogunemistega, et kui ühise eesmärgi nimel töötada, on sul hääl, et viia sisse olulisi muudatusi,“ ütles Hamilton Eurospordile.

Seitsmekordne maailmameister paistis sel hooajal tugevalt silma ka BLSi sümboliks oleva põlvitamisega. Hamilton kinnitas, et meeleavaldajate tegevus andis talle lisajõudu isegi rajal.

„Kanaldasin nende tegevuse oma sõitmisesse ja ma olen praegu parem sõitja kui kunagi varem. Ja mul on hea meel, et minu sõitmisel on nüüd veel suurem väärtus. Et see on midagi enamat kui lihtsalt sõit,“ selgitas Hamilton.

Vormel-1 sarjas on sõita veel kolm etappi, ent Mercedesega kihutava Hamiltoni positsiooni need enam kõigutada ei saa. Tal on koos 307 punkti, teine on meeskonnakaaslane Valtteri Bottas ja kolmas Red Bulli rooli keerav Max Verstappen. Hamilton on seni peetud 14st osavõistluselt võitnud koguni kümme.