Conseslus KiprutoFoto: AP/Scanpix
Kergejõustik
17. november 2020, 09:15

Kergejõustiku valitsev maailmameister ja olümpiavõitja sai süüdistuse alaealisega seksimise eest

2016. aasta Rio olümpiamängudel 3000 meetri takistusjooksu võitnud keenialasele Conseslus Kiprutole esitati süüdistus 15aastase tüdrukuga seksuaalvahekorda astumise eest.

Uudisteagentuuri AP andmetel astus 25aastane Conseslus Kipruto väidetavalt vahekorda 15aastase neiuga, samas Keenias loetakse kuriteoks alla 18aastasega seksimist. Eeluurimise jooksul eitas Kipruto süüd, tema sõnul valetas tüdruk end vanemaks ning ta pääses 1500-eurose kautsjoni vastu vabadusse. 

Meest süüdistatakse rüvetamises, mis on Keenia seaduste kohaselt võrdväärne vägistamisega. AP teatel oli tüdruk kolm päeva kadunud, kuid hiljem selgus, et ta veetis aega sportlase juures. Süüdistuse järgi oli Kipruto neiuga vahekorras 20. ja 21. oktoobril, valitsev olümpiavõitja arreteeriti 11. novembril.

Kui sportlane mõistetakse süüdi, läheb ta vähemalt 20 aastaks trellide taha. Kipruto võitis 2016. aastal Rio de Janeiros 3000 meetri takistusjooksu olümpiakulla, samal distantsil sai ta esikoha nii 2017. aasta Londonis kui 2019. aasta Doha MMi.

Tänavu pole Keenialane võistelnud. Ta pidi augustis osalema Teemantliigas, kuid pidi positiivne koroonoproovi tõttu võistlusreisi ära jätma. Mees lootis lähiajal ületada ala maailamrekordi. "See on liiga kaua olnud kellegi teise kui keenialase nimel," sõnas Kipruto suvel ilmarekordi kohta, mida hetkel hoiab Katari takistusjooksja Saif Saaeed Shaheen.