Chris Paul (palliga) kolib uueks hooajaks Phoenix SunsiFoto: USA TODAY Sports/Scanpix
Korvpall
17. november 2020, 09:52

Põnev tehing: Chris Paul ja Ricky Rubio vahetavad klubisid

NBA korvpalliklubid Oklahoma City Thunder ja Phoenix Suns jõudsid kokkuleppele tehingus, kus meeskondi vahetavad Ricky Rubio ja Chris Paul.

Eelmisel hooajal NBA läänekonverentsis kümnenda koha saanud ja play-off'i ukse taha jäänud Phoenix Suns tõi noorde meeskonda juurde kogemust, kui endale hangiti kahekordne olümpiavõitja Chris Paul.

Oklahoma City Thunder saadab lisaks 35aastasele Paulile Sunsi ka Abdel Naderi, vastu saadakse Ricky Rubio, Kelly Oubre Jr., Ty Jerome, Jalen Lecque ning 2022. aasta draft'i teise ringi valik.

Pauli ootab Phoenixis ees kaks noort superstaari. Meeskonna suurim täht on 24aastane tagamängija Devin Booker, kes viskas möödunud hooajal keskmiselt ühes kohtumises 26,6 punkti, klubi korvialust valvab 2018. hooaja drafti avavalik Deandre Ayton. 

Suns pole viimasel kümnel aastal play-off'i jõudnud ja meeskond loodab, et Paul on puuduv pusletükk. Vaatamata kõrgele eale mängis ta möödunud hooajal keskmiselt mängudes 31 minutit, mille jooksul viskas 17,6 punkti ja andis 7,6 tulemuslikku söötu. Thunder sai põhihooajal läänekonverentsis viienda asetuse, kuid play-off'i avaringis jäädi 3 : 4 alla Houstonile. 

Alates 2017. aastast on tegu juba kolmanda korraga, kui Paul klubi vahetab. Kolm hooaega tagasi kolis ta Los Angeles Clippersist Houston Rocketsisse, aasta tagasi Houstonist Oklahoma Citysse.

Diiliga võib rahul olla ka Thunder, kes tegi sammu noorenduskuuri suunas. 24aastane ääremängija Kelly Oubre juunior viskas mulle Sunsi ridades keskmiselt 18,7 punkti, temast 6 aastat vanema Ricky Rubio arvele jäi keskmiselt 13,1 silma ja 8,9 resultatiivset söötu.