Elfyn EvansFoto: Mari Luud
WRC
17. november 2020, 14:43

Elfyn Evans: Hyundail on enne Monza rallit üks eelis

3.-6. detsembrini kihutatakse autoralli MM-hooaja viimane etapp Monzas. Sarja üldliider Elfyn Evans rääkis portaalile DirtFishile, kuidas ta võistluseks valmistub ja märkis, et Hyundail on enne rallit väike eelis.

Koroonatingimustes ei saa keegi kindel olla, kas detsembri alguses pääsevad rallimaailma tipud Monzas rahale või mitte. Kui etapp peaks ära jääma, siis kindlustaks Elfyn Evans maailmameistritiitli.

"Ausalt öeldes ma ei kuula (neid jutt)," ütles ta DirtFishile. "Hoian pea maas ja keskendun sellele, mida on vaja, et ralliks valmistuda. Ilmselgelt ei tea ma Monza ralli kohta kuigi palju. Ma pole seal varasematel võistlustel käinud, seega tegelen pardakaamera salvestuste vaatamiste ja muu tavapärasega."

31aastase Suurbritannia piloodi sõnul on Toyotal plaanis teha lähiajal Itaalias ühepäevane test: "Ma ei tea, kus see täpselt toimub, aga see pole Monzale väga lähedal. Oluline on masinasse tagasi pääseda. Olnuks väga tore, kui me saanuks testida ka mõnel ringrajal, aga lähtume oludest, kus sõidetakse enamus rallist."

WRC-hooaja eelviimane etapp pidi toimuma sellel nädalavahetusel Belgias, kuid see jäi riiki tabanud koroonapandeemia tõttu ära. Samas jõudsid Hyundai piloodid Ieperi ralliks testida, Toyota sõitjatel seda võimalust polnud.

"Kahju, et me ei saanud enne Ieperi etapi tühistamist testida," nentis Evans. "Hyundai testis meist natuke varem ning nende kuttidel on olnud autoga üks lisapäev. Ma tean, et see on väike detail, kuid kõik need asjad on olulised. Mulle meeldinuks, kui saanuksin sõita päeva asfaldiseades masinaga. Kuid seda ei saa enam muuta ja nüüd vaatame tulevikku."

Hooaja viimase ralli eel juhib Evans tiimikaaslase Sebastien Ogier' ees 14 punktiga. MM-tiitlist võivad unistada ka Hyundai sõitjad Thierry Neuville ja Ott Tänak, kuid nad jäävad maha vastavalt 24 ja Tänak 28 silmaga, mistap läheks üldvõiduks vaja Toyota sõitjate täielikku põrumist.