Michael Schumacher.Foto: © Alessandro Bianchi / Reuters/Scanpix
Vormel 1
17. november 2020, 17:11

Rahvusvahelise autoliidu juht: Schumacher jälgib oma poja karjääri

Kuigi vormelilegendi Michael Schumacheri tervisliku seisundi kohta on kinnitatud teateid väga vähe, on natuke uut informatsiooni jaganud rahvusvahelise autoliidu (FIA) juht Jean Todt.

Omal ajal Schumacheriga koos Ferraris töötanud Todt rääkis, et 2013. aasta lõpus suusaõnnetuses raske peavigastuse ning ajukahjustuse saanud Schumacher hoiab silma peal oma pojal Mickil, keda loodetakse järgmisel hooajal näha F1 sarjas.

„Loomulikult jälgib ta seda (oma poja karjääri),“ vahendas Todti sõnu väljaanne The Independent. „Mick sõidab suure tõenäosusega järgmisel aastal vormel 1 sarjas ja see saab olema suur väljakutse. Oleme rõõmsad, et näeme uut Schumacherit mootorispordi kõige kõrgemal tasemel.“

Seitsmekordse maailmameistri tervise kohta vastas FIA juht, et liiga palju ta paljastada ei saa. „See on küsimus, millele vastates kavatsen olla väga tagasihoidlik. Käin Michaelit vaatamas väga tihti, korra või kaks kuus. Mu vastus tema kohta on alati sama: ta võitleb. Tema eest hoolitsetakse väga hästi ja ta on kohas, kus tal on väga mugav. Saame talle ainult parimat soovida,“ rääkis Todt.

2013. aasta lõpus suusaõnnetuse teinud Schumacher on viimaste kuulujuttude kohaselt kolitud tema Šveitsi kodust Hispaanias asuvasse villasse ning ta suudab kaasinimestega suhelda silmapilgutuste vahendusel.