Moskva CSKA kangelaseks tõusis 27 punkti visanud Mike James.Foto: Zumapress/Scanpix
Korvpall
18. november 2020, 09:51

VIDEOD | Žalgiris sai Euroliigas kolmanda kaotuse järjest, Raieste koduklubi alistas Fenerbahce

Korvpalli Euroliigas kaotas Kaunase Žalgiris koduväljakul Moskva CSKA-le 78 : 87, Sander Raieste koduklubi Baskonia sai kirja järjekordse võidu.

Baskonia kaotas koduväljakul Fenerbahcele avaveerandi 20 : 21, kuid järgmisel kümnel minutil meeskond kosus ja poolajapausile mindi seisult 45 : 36. Ehkki Türgi klubi tuli kolmandal veerandil nelja silma võrra lähemale, siis viimase veerandi võitis Baskonia 22 : 9 ja kogu kohtumise 86 : 68.

Kaotajate edukaim skoorija oli 15 silma toonud Jan Vesely, Baskoniat vedasid jänki Alec Peters ja leedukas Rokas Giedraitis, kes tõid vastavalt 25 ja 19 punkti. Eesti koondislane Sander Raieste oli taaskord tosinast Hispaania klubi mängijast ainus, kes mänguminuteid ei teeninud.

Eelnevad kolm Euroliiga kohtumist kaotanud Baskonial on nüüd tabelis seitsmest mängust kolm võitu.

Kaunase Žalgiris kaotas kodusaalis Moskva CSKA vastu avaveerandi 9 punktiga, millest poolajaks kärbiti maha 2 silma (38 : 45). Leedu korvpallihiid oli nii kolmandal kui neljandal veerandil löögiulatuses, kuid CSKA kannule jõuti minut enne kohtumise lõppu, kui Paulius Jankunase vabavisete järel olid tablool numbrid 78 : 79. 

Kuid siis otsustas matši saatuse Mike James, kes tabas viimase 42 sekundiga kaks kolmest ja kaks vabaviset, mis tõid moskvalastele 87 : 78 võidu. Jänki oli ka üleplatsimees, sest tagamängija arvele jäi 27 punkti ja 5 tulemuslikku söötu, Žalgirist vedas viis kolmest tabanud ja 19 silma toonud Marius Grigonis. Hooaega suurepäraselt alustanud Žalgiris on kaotanud nüüd kolm kohtumist järjest.

Venemaa klubide Peterburi Zenidi ja Moskva regiooni Himki vahelises mängus oli Himki esimesel kolmel veerandil tagaajaja rollis, kuid neljas võideti üheksa silmaga, mis kindlustas neile 88 : 83 võidu. Moskva klubi vedas tagamängijatepaar Aleksei Šved ja Errick Mccollum, kes tõid vastavalt 24 ja 19 silma.

Õhtu teistes kohtumistes alistas Müncheni Bayern võõrsil Istanbuli Anadolu Efesi 74 : 71 ja Valencia kodus 95 : 83 Ateena Panathinakose.

Standings provided by SofaScore LiveScore