Foto: Pixabay.com
Esport
18. november 2020, 16:10

Oxfordi akadeemikud: videomängude mängimine mõjub hästi su vaimsele tervisele

Kes meist poleks kuulnud väiteid, et videomängud omavad negatiivset mõju? Nüüd tasub kõikidele kahtlejatele saata Oxfordi ülikooli akadeemikute uhiuus uurimustöö, mis väidab vastupidist.

Uurimustööst võttis osa 3274 mängurit vahendab The Guardian. Teosed, millele keskenduti, olid tänavu kevadel ilmunud Nintendo Switchi elusimulaator „Animal Crossing: New Horizons“ ning mullune värviküllane tulistamismäng „Plants vs Zombies: Battle for Neighborville“.

Tegemist on erilise uurimustööga, kuna mänguaega kujutavad andmed pärinevad sel korral otse arendajatelt. Selgus, et mängule kulunud aeg ei olnud küll üüratult pikk, ent üpriski positiivse mõjuga.

„Meie järeldused näitavad, et videomängud ei pruugi inimese tervisele kahjulikud olla, räägib uurimustöö eestvedaja, professor Andrew Przybylski. Leidub hoopis psühholoogilisi tegureid, millel on märkimisväärne mõju inimese heaolule. Tegelikult võib mäng positiivselt mõjuda inimeste vaimsele tervisele ja videomängude reguleerimine võib mängijatelt need eelised ära keelata.“