Oma viimases kohtumises kaotas Eesti 1:2 Põhja-MakedoonialeFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. november 2020, 20:52

Eesti jalgpallikoondis lõpetas Rahvuste liiga ilmetu viigiga

Eesti jalgpalli rahvuskoondis pidas täna oma viimase mängu Rahvuste liiga C-divisjoni alagrupis ning piirdus võõrsil 0:0 viigiga.

Kummalgi meeskonnal polnud peale au midagi mängus, kuna Eesti jäi alagrupis kindlasti viimaseks ning ka Gruusial polnud võimalik edasipääsu kindlustavale esimesele kohale tõusta.

Esimest poolaega valitses Gruusia täielikult ning Eestil oli raskusi isegi üle poole väljaku tulemisega. Pealelöögini Eesti ei jõudnudki, ent grusiinid ei kasutanud oma korralikke võimalusi ära-

Teine poolaeg oli Eestilt oluliselt parem ja Eesti oli mängus sees, kuid paremad võimalused tekkisid siiski Gruusial. Ometi kumbki väravani ei jõudnud.

Tänases teises kohtumises alistas Armeenia kodus 1:0 Põhja-Makedoonia ja kindlustas edasipääsu aste kõrgemale. Armeenia kodus kuue mänguga 11 punkti, Põhja-Makedoonia kogus 9, Gruusia 7 ja Eesti 3 silma.

Taust:

Enne viimaseid mänge on Põhja-Makedoonial koos 9, Armeenial 8, Gruusial 6 ja Eestil 2 punkti. See tähendab, et Armeenias saab näha tulist vastasseisu, sest kodumeeskond peab edasipääsuks kindlasti võitma, samal ajal, kui Põhja-Makedooniale piisab viigist.

Ent ka Eesti ei kavatse mängu rahulikult võtta, sest kindlasti ei mindud Rahvuste liigale vastu mõttega koguda vaid kaks viigipunkti. Seda näitab ka tõsiasi, et algkoosseisus on saadetud platsile meie parim rivistus.