Karel Voolaid.Foto: IRAKLI GEDENIDZE
Jalgpall
18. november 2020, 22:42

Karel Voolaid oma tulevikust peatreenerina: seda pole arutatud

Eesti jalgpallikoondis lõpetas rahvuste liiga 0 : 0 viigiga Gruusia vastu. Mänguga sai läbi ka peatreener Karel Voolaiu tööleping sinisärkide juhendajana. Praegu pole jalgpalliliit veel teada andnud, kas mehele pakutakse uut kontrahti. Poolteist aastat tagasi peatreeneriks nimetatud Voolaiu saldoks on neli viiki ja kümme kaotust.

Nii nagu enne mängu, kinnitas Voolaid ka kohtumise järel ajakirjanikega suheldes, et kohtumise eel ta alaliiduga oma tuleviku teemadel ei arutanud.

"Ma ei tea, kas seda peaks olema arutatud enne, aga ei ole. Lähme hotelli, sööme, räägime võistkonnaga, sõidame koju. Homme on neljapäev, siis reede ja elu läheb edasi," kõlas Voolaiu napp kommentaar oma tuleviku osas.

Kohtumisest rääkides tõdes Voolaid, et teada oli, et tuleb väga raske mäng ning eestlased peavad palju ilma pallita jooksma ja tööd tegema.

"Grusiinid suudavad mänge kontrollida ja ka Tallinnas näitasid nad oma kvaliteeti. Tahtsime palliga paremini mängu saada, aga tuleb Gruusiale au anda, nad kontrollisid mängu väga hästi. Teisel poolajal, kui nad muutusid vähe kannatamatuks, tekkisid meil head kontravõimalused. Meil jäi natuke puudu, et saada [värav] kätte, samuti Gruusial. Neil oli häid momente, aga mitte ka selliseid, et võta ja löö sisse viie meetri pealt. Poisid võitlesid hingestatult, selle üle on kõige enam hea meel.

Tänasel päeval Eesti mängijad ei ole nii tehnilised kui Gruusia mängijad. Me ei pea häbenema, et Gruusia on meist palliga parem. Selleks, et neid tehnilisi mängijaid üle mängida, tuleb võtta päris suuri riske, sul on vaja selleks klassi, meisterlikkust  ja kogemust. Kui väga palju hakata riskima, võib see halvasti lõppeda meie oma värava ees. Pidime olema tähelepanelikud ja kannatlikud ning leppima sellega, et oleme rohkem ilma pallita meeskond.

Mul ei ole etteheiteid võistkonnale, see oli mäng, kus iga mängija pidi panema kõvasti energiat ja jooksma väljakul palju meetreid ning nad tegid seda. Taktika ja plaan oli kõvasti kaitses rassida. Koondise mängija ei pea sellisel tasemel häbenema, et ta teeb kõvasti tööd.

Eesti koondisel on kõvasti arenguruumi ka ilma pallita mängul ja kui me saavutame korraliku töömoraali ja leveli, kus suudame iga mäng kaitses kõvasti rammida, siis selle pealt saab hakata järjest rohkem hakata parandama ka palliga mängu," kõneles Voolaid.

Rahvuste liiga resümeena tõdes Voolaid, et alagrupi viimane koht on pettumus. "Samas meil olid omad võimalused, kuid keegi sai algusest paremini minema, meie alustasime kahe kaotusega, see jättis kindlasti mingisuguse märgi.  Kodused mängud Põhja-Makedoonia ja Armeeniaga andsid häid emotsioone fännidele, kuid kindlasti olid ka pettumustvalmistavad, et me ei suutnud neid võiduks pöörata," ütles Voolaid.