Konstantin Vassiljev (paremal) ei kavatse koondisesärki veel seinale riputada.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
18. november 2020, 23:19

Kapten Kostja: väline surve nõuab, et keegi peab lendama, aga mina ei näe selleks põhjust

Eesti jalgpallikoondise kapten Konstantin Vassiljev ütles pärast rahvuste liiga viimast mängu Gruusiaga, et tema toetab Karel Voolaiu jätkamist koondise peatreenerina. Teatavasti sai mänguga Voolaiu praegune leping läbi ning jalgpalliliit pole veel teada andnud, kas talle uut kontrahti pakutakse või mitte.

"Arvestades viimastel päevadel ilmunud artikleid ja arvamusi, siis tundub, et väline surve nõuab, et keegi peab lendama, aga mina ei näe selleks põhjust," kinnitas Vassiljev. "See treenerite tiim tegi normaalset tööd ning ma arvan, et Karelil ja tema tiimil veel on, mida pakkuda. Toetan, et nad jätkaks."

Rahvuste liigas teenisime kolm viiki ja kolm kaotust ning jäime oma algrupis viimaseks. Kapten Kostja tõdes, et rõõmu see muidugi ei valmista, kuid paraku on reaalsus selline, et kõik kolm koondist, kellega mängisime, meist nõrgemad küll ei ole, ei paberil ega väljakul. "Kellelegi ei meeldi kaotada, aga paraku me ei ole praegu sellel tasemel, et iga hinnaga nõuda selliste koondiste üle võite," nentis Vassiljev.

Mis on praeguse koondise suurimad vajakajäämised, võrreldes näiteks tolle tiimiga, kes jõudis 2012. aasta EM-valikturniiril play-off'i?

"Meil oli laagrites koosseisus viis kuni seitse mängijat, kes võiks või tegelikult ka peaks mängima U21 koondises, kus koguda rahvusvahelise jalgpalli kogemust, et aru saada, mis see rahvusvaheline tase on," vastas Vasiiljev ausalt. "Paraku meie seis selline, et treenerid peavad neid võtma A-koondisesse, sest kuskil on tekkinud mingi auk ja nad peavad seda lappima.

Neil läheb veel aega, et sellele tasemele jõuda, aga nad teevad väga tublisti trenni ja annavad mängudes endast kõik. Ent ei ole lihtne tulla A-koondise tasemele ja nõuda, et nad oleks kohe konkurentsivõimelised selliste riikidega nagu Põhja-Makedoonia ja Armeenia."

Kas Vassiljev nägi viimastes mängudes noorte seast esile kerkimas liidreid, kes võiks meid lähitulevikus taas kõrgemasse mängu vedada?

"Ei tahaks kedagi esile tuua. Aeg ja nende enda mäng panevad need asjad paika. Olen protsessi sees ja tunnen, et vaikselt-vaikselt hakkab midagi tekkima, et järgmised aastad tuleks paremad.

Sõltub, kuidas neil läheb. Ütlen ausalt, et viimastes akendes oktoobris ja novembris tundsin, et midagi vaikselt hakkab toimuma. See ei tule üleöö, aga mulle viimased kaks kuud meeldisid," rääkis keskväljamaestro.

Ühtlasi avaldas augustis 36aastaseks saanud mängumees, et pikendas hiljuti FC Flora lepingut ja jätkab karjääri. "Kui olen kandidaatide nimekirjas, siis kindlasti olen valmis ka koondise eest mängima," lisas Vassiljev.