Märten Kuusk nägi enda ees ka kollast kaarti, kuid kõige tähtsam on see, et enda värav hoiti Gruusias puutumatuna.Foto: IRAKLI GEDENIDZE
Jalgpall
18. november 2020, 23:46

Grusiinid taskusse pistnud Märten Kuusk: rahul ei saa olla, sest miinimumeesmärk jäi täitmata

Mängus Gruusiaga novembrikuises koondiseaknas esimest korda väljakule pääsenud ning väga korraliku esituse teinud keskkaitsja Märten Kuusk ütles, et kokkuvõttes ei saa rahvuste liiga hooajaga rahule jääda, sest miinimumeesmärk ehk alagrupis viimasest kohast pääsemine jäi täitmata.

Gruusia mängust kõneldes tunnistas Kuusk, et lõpuni rahul ei saa ka selle viigipunktiga olla. 

"Oleneb, kust otsast asja vaadata. Tegelikult ajasime lõpuni taga võitu, ma arvan, et mäng lubas seda. See oli hea, et taga jäi null, aga kahjuks ees jäi löömata. Lõpus tegelikult variandid olid," kahetses Kuusk.

"Meie kaitse oli hea, neil ühtegi sajaprotsendilist võimalust ei olnudki. Neil olid mõned kauglöögid, kuid me tegime head tööd ja suutsime nad väravast kaugemal hoida. Kui taga on null, siis kaitsetaktika on õigesti paika pandud.

Tundsin end väljakul kindlalt, mida aeg edasi, seda rohkem. Tunnen teisi mehi väga hästi ja probleeme kommunikatsioonis ei tekkinud," kõeneles Kuusk.

Rahvuste liiga kokkuvõtteks sõnas mees, et mõne mänguga võib episoodiliselt rahul olla, kuid täit rahuolu ei saa kuidagi tunda, sest võit või võidud jäid saavutamata.

"Positiivne on see, et viimasest neljast mängust kolmes lõime vähemalt ühe värava. Ja see, et nüüd suutsime kaitses nulli hoida ja oma tõelist kaitsemängu potentsiaali näidata – nende asjadega võib mingis mõttes rahul olla," lisas 24aastane keskkaitsja.