Pärnu VK.Foto: Eesti Võrkpalli Liit
Võrkpall
19. november 2020, 15:55

Koroonaviirus jätkab möllamist: Pärnu pääses eurosarjas mänguta veerandfinaali, järgmised kohtumised peetakse „mullis”

Euroopa Võrkpalliliit (CEV) otsustas koroonaviiruse leviku tõttu pidada CEV Cupi ja CEV Challenge Cupi kaheksandik- ja veerandfinaalide mängud ning Meistrite liiga alagrupiturniirid erinevates „mullides”. Otsus puudutab ka Challenge Cupil osalevaid Saaremaa Võrkpalliklubi ja Pärnu Võrkpalliklubi.

Vastase loobumise tõttu ilma mänguta kaheksandikfinaali jõudnud Saaremaa peab järgmise mängu või mängud Ukrainas Horodokis vahemikus 8.-10. detsembrini. Eesti klubi vastaseks on kaheksandikfinaalis kohalik Horodoki klubi. Selle paari võitja kohtub sealsamas peetavas veerandfinaalis kas Lissaboni Sportingu (Portugal) või Praha Lvõviga (Tšehhi).

Sarnaselt Saaremaale mänguta avaringist edasi pääsenud Pärnu VK pidi kaheksandikfinaalis kohtuma Austria klubiga Zwettli Raiffeisen Waldviertel, ent austerlsed loobusid samuti. Nii pääses Pärnu mänguta veerandfinaali ja ootab vastast paarist Ankara Ziraat Bankasi (Türgi) ja Nicosia Omonia (Küpros). Selle grupi turniir toimub 10.-12. detsembril Türgis Ankaras.

Nii kaheksandik- ja veerandfinaalides selgub võitja ühe mänguga.

Lisaks Eesti klubidele osalevad eurosarjades ka mitmed meie koondiste mängijad ja treenerid. Naiste koondise mängija Liis Kullerkann ja peatreener Lorenzo Micelli ning Le Cannet´ Volero (Prantsusmaa) mängivad CEV Cupil, kus nende grupi „mull” toimub 8.-9. detsembril Horvaatias Zagrebis. Le Cannet´ vastaseks on 1/16-finaalis Saraatovi Proton (Venemaa).

Samuti vastase loobumise tõttu avaringist edasi pääsenud Kristiine Miilen ja Nancy Vandoeuvre (Prantsusmaa) kohtuvad Challenge Cupi kaheksandikfinaalis Gran Canariaga (Hispaania). Turniir toimub Las Palmases 15.-17. detsembril.

Meistrite liiga alagrupiturniirid peetakse samuti „mullides” kahe turniirina igas grupis. Meistrite liigas teevad kaasa rahvuskoondise nurgaründaja Martti Juhkami (VfB Friedrichshafen) ja rahvusmeeskonna peatreener Cédric Énard (Berliini Recycling Volley).

Juhkami koduklubi kuulub E-alagruppi, kus lisaks mängivad Novosibirski Lokomotiiv (Venemaa), CEZ Karlovarsko (Tšehhi) ja Trentino (Itaalia). E-alagrupi esimene turniir peetakse Trentinos 1.-3. detsembril ja teine Friedrichshafenis 9.-11. veebruaril.

Berliini meeskond mängib Ljubljana ACH Volley (Sloveenia), Kaasani Zeniidi (Venemaa) ja Jastrzębski Węgieliga (Poola) C-alagrupis. Esimene turniir toimub Berliinis 8.-10. detsembril ja teine 9.-11. veebruaril Kaasanis.