Foto: Pixabay.com
Esport
20. november 2020, 12:15

Ka Microsofti arvates peaksid mängude hinnad tulevikus kallimad olema

Uus konsooligeneratsioon on lõpuks ometi kohale jõudnud, ent paljud küsimused on veel kindla ja konkreetse vastuseta. Varasemalt on mitmed mänguarendajad ja väljaandjad teatanud, et kavatsevad mängude hindasid tõsta, kuid on ka kahtlejaid.

Esimesena tõstis pead 2K Games, kes tõi turule uuele põlvkonnale mõeldud spordimängu „NBA 2K21“, mis maksab 10 € rohkem kui eelmise generatsiooni versioon.Sony tõstis samuti märkamatult mängude hinda.

Ubisoft lubas, et tänavused suurteosed („Watch Dogs Legion“, „Assassin's Creed Valhalla“, „Immortals: Fenix Rysing“) maksavad igal platvormil sama palju, ent tuleviku koha pealt jäädi kidakeelseks. 

Nüüd on ka Microsoft mõista andnud, et hinnatõus oleks aus, vahendab Gamesindustry. Kompanii finantsjuht Tim Stuart konkreetset seisukohta ei võtnud, ent sõnas, et firma teeb avalduse tulevikus, kui aeg on küps.

Ta lisas, et mängude arenduskulud on aastatega kerkinud. Sellest tulenevalt peavad mänguloojad leidma hinnapunkti, mis aitaks maksimeerida nii tulusid kui ka meelitama ligi mängijaid.

Stuart nentis, et videomängude hinnad on juba mitu põlvkonda samana püsinud, mistõttu poleks hinnatõus ennekuulmatu.