Sebastien Ogier.Foto: Mari Luud
WRC
20. november 2020, 15:27

AMETLIK: Ogier sõidab ka järgmisel hooajal Toyotas

Autoralli kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier teatas, et jätkab ka järgmisel hooajal Toyota meeskonnas.

36aastane Ogier plaanis esialgu käesoleva hooaja järel karjäärile joone alla tõmmata, aga koroonaviirusest tingituna jäi tänavune WRC-sari lühikeseks ja see pani prantslase meelt muutma.

„2020. aasta ei olnud nii pikk nagu oleksin arvanud, meil oli tõeliselt lühike hooaeg väga väheste rallidega,“ vahendas Ogier' sõnu ralliportaal Dirtfish. „Aga minu jaoks oli see piisav aeg, et näeksin, kuidas naudin selle meeskonna autot. Olen väga õnnelik, et saan teatada ning kinnitada, et sõidan Toyota meeskonnas veel ühe aasta WRC-sarjas.“

Ogier lisas, et ka uuel hooajal on tema peamiseks eesmärgiks tiitlivõit.

"Ma ei olnud seda [veel üht hooaega] algselt plaaninud, kuid arvan, et see aasta on olnud kõigile erandlik ning pidin veetma palju aega kodus ega saanud teha sellist hooaega, nagu oleksin tahtnud. Niimoodi karjääri lõpetada poleks hea. Seega kindlasti oli see üheks põhjuseks, miks meelt muutsin. Nüüd on plaan võistelda 2021. aastal ning loodetavasti saame parema ja normaalsema hooaja ning püüda viimast tiitlivõitu. Potentsiaali sellleks mul on, ootan juba uut hooaega," lisas Ogier.

Ka tänavu püsib Ogier tiitlikonkurentsis – enne viimast etappi hoiab ta üldarvestuses teist kohta, jäädes liidrist, tiimikaaslasest Elfyn Evansist maha 14 silmaga.