Eric Hall 1995. aastal.Foto: Vida Press
Jalgpall
21. november 2020, 12:08

Koroonasurm: lahkus mees, kes vahetas Sinatra ja Queeni jalgpallurite vastu

73aastaselt suri endine jalgpalliagent Eric Hall. Ta oli esimene inimene vutimaailmas, kes lisas mängijate lepingutesse klauslid nagu „väravalöömise boonus“ ja „mängude arvu boonus“.

Tegelikult töötas Hall pikalt muusikaturul, kus tegi koostööd selliste nimedega nagu Frank Sinatra, Tony Bennett, Marc Bolan, Sex Pistols ja Queen.

1990ndate alguses murdis ta aga Inglismaa parima vutiliiga ehk Premier League'i turule. Klientideks said toonased tipptegijad nagu näiteks Dennis Wise, Tim Sherwood ja Neil Ruddock. Lisaks esindas agent Inglismaa koondistki tüürinud treenerit Terry Venablesi.

Hall viis läbi revolutsiooni ning mängijate lepingutesse hakkasid tekkima erinevad boonused. Isegi Newcastle Unitedi väravavahi Dave Beasanti kontrahtis oli klausel, et kui ta peaks lööma värava, saab mängija selle eest lisaraha.

Aastal 1997 lahkus Hall jalgpalliturult ja hakkas taas tegelema muusikaga: nüüd juhtis ta oma enda raadiosaadet, kus lasi peamiselt 1950ndate ja 1960ndate muusikat.

Hallil diagnoositi mõne aja eest koroonaviirus ning ta suri lühiajalise põdemise järel. Inglismaa meedia andmetel oli tal ka kroonilisi haigusi.

Eric Hall ja Dennis Wise. Foto: Vida Press