Jose Mourinho (vasakul) ja Tottenham mängisid Pep Guardiola ja Manchester City üle.Foto: NEIL HALL
Jalgpall
21. november 2020, 21:28

Mourinho kavaldas taas Guardiola üle ja Tottenham tõusis liidriks

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 9. voorus läksid vastamisi Jose Mourinho juhendatav Tottenham ja Pep Guardiola taktikepi all mängiv Manchester City. Kui suured strateegid veebruari alguses viimati kohtusid, võttis 2 : 0 võidu Tottenham ning sama tulemusega lõppes ka tänane matš.

Mourinho valis taas vasturünnakutele orienteeritud taktika ja see tõi ka edu. Juba 5. minutil asuti Heung-Min Soni väravast juhtima ning 65. minutil vormistas kohtumise lõppseisu vahetusmees Giovani Lo Celso, kes oli selleks hetkeks olnud platsil vaid 36 sekundit.

City valdas palli 67 protsenti mänguajast ja sooritas 22 pealelööki (neist 5 postide vahele). Tottenhami tegi vaid neli pealelööki, millest postide vahele läksidki üksnes need kaks, mis lõppesid ka väravaga.

Kokkuvõttes juhib kahe suure peatreeneri vastasseisu siiski Guardiola. Mehed on erinevate klubide eesotsas kohtunud omavahel 24 korral, 11 korda on võitnud Guardiola, 7 korda Mourinho ja 6 mängu on jäänud viiki.

Tottenham tõusis 20 punktiga ka tabeli liidriks. Teine on 18 punktiga Londoni Chelsea, kes alistas päeva esimeses mängus 2 : 0 Newcastle'i ning kolmas samuti 18 punktiga Leicester, kes peab oma 9. vooru kohtumise homme Liverpooliga. 12 punkti kogunud Manchester City on alles kümnes.

Standings provided by SofaScore LiveScore