Tammeka puurilukk Carl Kaiser Kiidjärv pidi selja tagant välja koukima kolm palli, kuid Tammeka suutis siiski teha Tulevikuga 3 : 3 viigi, tänu millelele säilitasid ka liigatabeli viienda koha.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
22. november 2020, 14:09

Tammeka ja Tulevik pidasid maha vinge Lõuna-Eesti derbi, viienda kohaga lõpetasid tartlased

Tänasega jõudis jalgpalli Premium liiga hooaeg lõpule Tartu JK Tammeka ja Viljandi JK Tuleviku jaoks, kes pidasid Tartus Sepa staadionil maha lahingu viienda koha nimel. Tammeka läks mängule ühepunktises eduseisus ning tulise mängu lõppskoor 3 : 3 tähendab seda, et nemad jäid viiendaks, Tulevik peab aga leppima kuuenda positsiooniga.

Kohtumise avavärav sündis juba 1. minutil, kui Patrick Genro Veelma löök võttis kaitsjast rikošeti ja lendas Tuleviku puuri.

13. minutil Sander Kapper viigistas, ent üksteist minutit hiljem taastas Andre Paju väljakuperemeeste eduseisu.

64. minutil oli taas Tuleviku ja Pavel Marini kord, ent seitsme minuti pärast lõi Paju oma teise värava ja Tammeka juhtis 3 : 2.

Marini 80. minuti tabamusest saabus tabloole taas viik, ent enamat külalised ei suutnud. Marinil avanes veel viimastel minutitel võimalus kübaratrikiks, ent Tammeka kaitsja Ats Toomsalu suutis napilt enne väravajoont tema ürituse minema lüüa.

Nii Andre Paju kui ka Pavel Marin tõdesid kohtumise järel jalgpall.ee ülekandele antud intervjuus, et kokkuvõttes täideti vastavalt viienda ja kuuenda tabelikohaga hooaja eel paika pandud miinimumeesmärk – esineliku klubid jäävad Lõuna-Eesti meeskondade jaoks oma võimaluste poolest praegu veel käeulatusest välja.