PIKK OOTUS: Sellel sajandil pole eestlane korvpalliliigas NBA platsil käinud. Andres Sõbra hinnangul on lähiaastatel selleks ainest Kerr Kriisal (pildil sinises) ja Henri Veesaarel.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
23. november 2020, 09:34

Drelli, Raieste ja Kotsari NBAs mängimise lootused said kõva hoobi. Kes valitakse järgmise eestlasena unistuste liigasse?

Eesti spordisõprade lootused näha kohalikku mängijat korvpalliliigas NBA said järjekordse hoobi, kui Sander Raieste ja Henri Drell võtsid enda nimed tänavusest draft'ist maha ning Maik-Kalev Kotsar ei osutunud valituks. Kes on järgmine eestlane, kellel on võimalus pääseda unistuste liigasse? Andres Sõbra sõnul võib lähiajal loota kahele noormängijale.

Järgmisel suvel saab täis 25 aastat päevast, kui eestlane valiti viimati NBAsse – 1996. aasta juunis noppis Utah Jazz 25. valikuna Martin Müürsepa. Tänavu oli korvpalliliiga draft'is prantslane Killian Hayes seitsmes, Iisraeli talent Deni Avdija üheksas ja serblane Aleksej Pokuševski 17. valik. Kokku valiti Euroopast unistuste liigasse kaheksa mängijat.

Edasi lugemiseks: