Lionel Messi.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
22. november 2020, 23:38

TOHOH! Manchester City ei tahagi enam Messit

Manchester City, kes oli suvel lähedal Lionel Messi ostmisele, ei kavatse järgmisel aastal Argentina talismani enda meeskonda tuua. Põhjusteks on eelkõige Barcelona legendi tohutu suur palk ning tõsiasi, et ta on 33aastane.

Hispaania jalgpallieksperdi Semra Hunteri andmetel on City loobunud plaanidest Messi enda ridadesse meelitada. Kui möödunud suvel oli argentiinlane avaldanud soovi lahkuda Barcelonast, kus ta on terve mängijakarjääri veetnud, jäi ta meeskonda edasi seetõttu, et tema väljaotsuklausli suuruseks oli 700 miljonit eurot, mis pole jõukohane isegi kõige rikkamatele klubidele. 

Järgmisel suvel saab Messist praeguse seisuga aga vabaagent, kuid ründaja aastapalk ulatub 100 miljoni euroni. 

"Minu informatsiooni põhjal on see uks sulgunud. Neil [Manchester City'l] on selleks omad põhjused. Kui rääkida vanusest, siis Messit ootavad ees karjääri viimased aastad ning ta pole enam sama mängija, mis ta nende 17 aasta jooksul Barcelonas on olnud. Teiseks on tema palk tohutult kõrge - ta teenib umbes 100 miljonit eurot aastas. See oleks finantsiliselt suureks koormaks ükskõik, millisele klubile. Eriti arvesse võttes, et oleme keset [koroonaviiruse] pandeemiat," lausus Hunter.

Messi on korduvalt kritiseerinud Barcelona juhtkonda ning nende otsuseid ja suutmatust hoida meeskonda konkurentsivõimelisena. Meistrite liigat pole Kataloonia klubi võitnud alates 2015. aastast ning lõppenud hooajal ei võidetud üle mitme aasta ühtegi tiitlit.

Ka praeguse hooaja algus on kulgenud üle kivide ja kändude. Hispaania meistriliigas hoitakse kaheksa vooru järel tabelis 11. kohta ning Messi on kõikide sarjade peale 11 matšiga löönud küllaltki tagasihoidlikud kuus väravat.