Anele Ngcongca (vasakul) koos koondisekaaslase Steven Pienaariga üritamas palli võtta Prantsusmaa superstaarilt Franck RiberyltFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
23. november 2020, 17:45

TRAGÖÖDIA: Aafrika jalgpallistaar hukkus autoõnnetuses

2010. aastal Lõuna-Aafrika Vabariigis peetud jalgpalli MMil kodumeeskonna koosseisu kuulunud Anele Ngcongca hukkus autoõnnetuses.

33aastane poolkaitsja oli parasagu sõitmas Johannesburgist Durbani, et liituda oma uue klubi AmaZuluga, kus ta laenulepingu alusel mängima hakkama pidi, ent tema auto paiskus teelt välja ja ta hukkus.

„AmaZulu ja Mamelodi Sundowns FC (Ngongca omanikklubi — toim.) saadab siirad kaastundeavaldused Ngongca perekonnale, endistele meeskonnakaaslastele, toetajatele ja kõigile neile, kes jäid selle suurepärase jalgpallisuursaadiku eluteele,“ seisis kahe klubi ühisavalduses.

Andekas poolkaitsja tegi korraliku karjääri ka Euroopas, kui mängis koguni üheksa aastat Belgia suurklubi Genki ridades. Viimasel hooajal Euroopas veetis ta Prantsusmaa klubis Troyes’s laenul olles.

Lisaks 2010. aasta MMile kuulus ta Lõuna-Aafrika koondisesse 2013. ja 2015. aastal Aafrika Rahvuste Karika finaalturniiril. Kokku pidas ta koondise eest 53 mängu.