Sebastien Ogier teab, et peab tiitlišansside omamiseks tiimikaaslase rivist välja löömaFoto: Reuters/Scanpix
WRC
23. november 2020, 18:46

Sebastien Ogier alustas tiimikaaslase vastu kavalat psühholoogilist sõda

Kuuekordne autoralli maailmameister Sebastien Ogier on nii kaval rebane, et oskab väga osavalt sõnadega manipuleerida panna meeskonnakaaslasest MM-sarja üldliidri Elfyn Evansi surve alla.

Toyotal kihutav Ogier jääb enne viimast MM-etappi Evansist maha 14 punktiga ning mängib vaikselt juba tiimikaaslase psühholoogiaga. Kuigi prantslane ise seda justkui eitab.

„Usun kindlasti oma võimalustesse. Eflynil on 14 punkti edu, kuid tiitli vormistamine ei ole lihtne,“ ütles Ogier AUTOhebdole. „Ta pole kunagi varem sellisel positsioonil olnud. Ma ei taha alustada psühholoogilist sõda, aga on täiesti inimlik tunda pingeid, eriti esimese tiitli lävel olles.“

Ehk siis Ogier on juba alustanud ilmselgelt Evansi mõjutamist. Lisaks näitas Ogier muskilt ka selle osas, et vihjas oma meisterlikkusele.

„Me pole sel aastal ühtegi tõelist sõiduviga teinud ning oleme alati kiired olnud. Kahjuks läks Türgis tehniline rike kalliks maksma, aga anname Itaalias endast kõik. Kindlasti ei kahetse ma sellest hooajast midagi.“

Evansil on enne viimast etappi koos 111, Ogier’l 97 punkti. Hyundai pilootidel Thierry Neuville’il ja Ott Tänakul on koos vaatavalt 87 ja 83 silma, ent nende tiitlišansid on pigem teoreetilised.

Otsustav Monza MM-ralli on kavas 3. - 6. detsembrini.