Mike TysonFoto: USA Today/Scanpix
Võitlussport
23. november 2020, 21:10

VIDEO | Viis päeva aasta oodatuima poksimatšini: UFC juht naeris uskumatud reeglid välja

Maailma suurima sportliku vabavõitluse sarja UFC juht Dana White ei suutnud uskuda, et 28.novembril poksiringis kohtuvad Mike Tyson ja Roy Jones Jr ei tohi teineteist nokauteerida.

Kuna laupäeval peetav poksimatš toimub heategevusürituse egiidi all, siis on sellesse kirjutatud reegel, et vastast ei tohi nokauteerida. Pressikonverentsi andnud White ei teadnud sellisest kokkuleppest ning puhkes laginal naerma.

„Selles matšis pole nokaute? Nad ei tohi teinereist nokauteerida? Kuidas seda saab üldse vältida,“ küsis hämmingus White. „Ma võiksin panustada selle peale, et nii ei lähe? Saab sellele matšile üldse panustada? Oh pagan?! Sellele matšile isegi ei saa panustada?! Ma tõesti ei teadnud seda. Ma isegi ei oska selle peale midagi kosta.“

California osariik nimelt sätestas, et kuna tegemist on heategevusmatšiga, siis vastast nokauteerida ei tohi ning eesmärk on ainult oskuste demonstreerimine.

Mehed poksivad raskete 12-untsiste kinnastega ning kui ühe ülekaal saab olema liiga suur, on kohtunikel õigus matš peatada. Kui kaheksa raundi peaks lõppema nii, et mõlemad mehed pidasid vastu, siis võitjat välja ei kuulutata.