Sergei ZenjovFoto: Erki Pärnaku
Jalgpall
24. november 2020, 09:02

Eestlased välismaal: väravavõrku sahistasid Zenjov, Dmitrijev ja Paskotši

Pärast koondisepausi naasid Eesti mängijad oma koduklubide juurde. Koondist UEFA Rahvuste liigas aidanud Sergei Zenjov jätkas koduklubi särgis väravavõrgu sahistamist. Sarnaselt Zenjoviga Kasahstani kõrgliigas mängiv Artjom Dmitrijev oli samuti resultatiivne.

Kui Dmitrijevi värav ei toonud kaasa punkte, sest Okžtepes kaotas olulises mängus 1:2 Aktau Kaspiile, siis Zenjov ja Karagandõ Šahtjor alistasid 3:1 Astana. Zenjov lõi värava, mis viis tema koduklubi 24. minutil 2:0 juhtima. Zenjov vahetati välja 3:0 eduseisul ja kuigi tema meeskond jäi vähemusse ja lasi vastasel ka ühe värava tagasi lüüa, suutis Šahtjor siiski kolm võidupunkti võtta, vahenab jalgpall.ee.

Liigatabelis on meeskond 26 punktiga viies, kuid kolmandal real asuvast Astanast jäädakse nüüd maha vaid ühe punktiga. Ühe punkti on Šahtjorist enam teeninud ka Ordabasõ, kuid neil on mängitud 18 kohtumist Astana ja Šahtjori 17 vastu. Okžtepes on 11. kohal 11 punktiga. Üleminekumängudele viiv kümnes koht on kolme punkti kaugusel ja selle koha hõivab ühe mängu enam pidanud Kaspii.

Ukraina meistrivõistlusel läksid vastamisi Mihkel Ainsalu ja Joonas Tamme tööandjad, kui pikema kõrre tõmbas Lvivi meeskond. Ainsalu mängis 90 minutit, kui Lviv alistas Tšernigivi Desna võõrsil 1:0. Joonas Tamm oma meeskonna koosseisu ei kuulunud. Kümne mänguga on Desna teeninud 16 punkti ning on tabelis neljas. Lviv on üheksast mängust teenitud seitsme punktiga 14 meeskonna konkurentsis 13. kohal.

Inglismaal oli täpne kaitsja Maksim Paskotši, kes aitas Tottenham Hotspuril U18 vanuseklassis alistada Southamptoni 7:0.

Henri Järvelaid mängis Taani esiliigas teise poolaja, kuid Vendsyssel jäi Hvidovrele alla 0:2. Mõlemad väravad löödi teisel poolajal. Vendsyssel on 12 meeskonna konkurentsis 11. kohal, kuid ühe mängu enam pidanud Kolding on sarnaselt Vendsysseliga teeninud kaheksa punkti ning on tabelis kümnes.