Petter Solberg 2006. aastalFoto: Mati Hiis
WRC
24. november 2020, 13:11

Petter Solberg meenutas, kuidas Malcolm Wilson ajas ta nutma: olin liiga kiire ja sain s**a kaela

Endine Norra ralliäss Petter Solberg meenutas oma karjääri algusaastaid, kui ta ajas oma teisel MM-rallil närvi tiimipealik Malcolm Wilsoni, kes ähvardas piloodi enne etappi koju saata.

Solbergi rallikarjäär sai hoo sisse 1999. aastal, kui Fordi tehasemeeskond kutsus andeka sõitja Focus WRC rooli legendaarsel Safari rallil. Tiimipealik Malcolm Wilson andis norralasele kaardilugejaks kogenud Fred Callagheri, kes oli selleks ajaks võitnud Keenias juba kolmel korral, vahendab portaal rallit.fi.

Wilson luges Solbergile sõnad peale, et ta pikal ja keerulisel rallil hoiaks end tagasi, kuid norralane paugutas kohe testikatsel päeva kiireima aja. Sõitja sõnul läks Wilson selle peale keema.

"Ta saatis mind peaaegu koju," meenutas Solberg vahejuhtumit WRC Backstories podcastis. "Olin testikatsel liiga kiire ja sain Malcolmi käest korraliku s**a kaela. Lamasin põrandal ja nutsin. Tal oli täiesti õigus."

Solberg võttiski hoo maha ja lõpetas toonase Safari ralli viiendana, võitis norralase tiimikaaslane Colin McRae.

"Olin väga tundlik tüüp ja suures maailmas oli keeruline ellu jääda, sest olin pärit väikesest Norra talust. See oli suur samm. Mul polnud kelleltki nõu küsida. Mõnes mõttes väärisin seda õppetundi."

2003. aastal autoralli MMi võitnud Solbergil on soojad mälestused ka McRae'st, kellega algselt oli meeskonnakaaslased ja lõpuks head sõbrad. "Colin aitas mind palju. Harjutasime ja käisime koos söömas. Ta hoolitses minu eest, kui olin katkestamiste tõttu omadega p****s. Ta motiveeris mind, kuna oli ise sarnased asjad läbi elanud."

Solberg tuli 2003. aastal maailmameistriks, lisaks on ta WRC-sarja üldkokkuvõttes lõpetanud kolmel korral teisena.