Londoni Chelsea mängijad saavad peagi taas väravaid tähistada pealtvaatajate ees. Esialgu lubatakse neid pealinnas staadionile kuni 2000, kuid abiks ikka.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
24. november 2020, 16:24

Koroona võidetud? Fännid pääsevad Inglismaal taas tribüünidele

Sellal, kui Eestis astutakse koroonaviiruse leviku tõkestamiseks üha jõulisemaid samme, on Suurbritannias olukord nähtavasti näitamas paranemise märke – vähemalt spordivõistlustele hakatakse seal alates detsembrist taas pealtvaatajaid lubama.

Tõsi küll, päris kõigile staadioneile fänne veel ei lubata. Nimelt on riik jagatud erineva ohuastmega tsoonideks, mis näiteks Inglismaa jalgpalli kõrgliiga puhul tähendab seda, et 20st klubist tohivad publiku tribüünidele lubada 10.

Neist omakorda kaks, lõunarannikul asuvad Southampton ja Brighton, saavad arvestada kuni 4000 fänni toetusega, 8 meeskonda peavad esialgu piirduma kuni 2000 pealtvaatajaga. Sellesse nn kollasesse tsooni kuuluvad kõik Londoni klubid, samuti Leicester ja Newcastle; ülejäänud (kaasa arvatud Manchesteri ja Liverpooli klubid) paiknevad punases tsoonis ning peavad oma kodumänge jätkuvalt tühjade tribüünide ees.

Treenerid on valitsuse otsust fänne taas staadioneile lubama hakata mõistagi tervitanud. 

"See on alguspunkt. Kuigi pealtvaatajaid on piiratud arvul, toob see õige tunde ja sideme fännidega tagasi. Loodetavasti mängudele lubatavate pealtvaatajate number hakkab kiiresti kasvama. Me oleme oma fännidest kõvasti puudust tundnud," ütles näiteks Burnley (kes esialgu peab veel mängima tühjade tribüübnide ees) peatreener Sean Dyche.