Ott Tänak usub, et Elfyn Evans (vasakult neljas) väärib tänavust MM-tiitlit.Foto: AFP/Scanpix
WRC
24. november 2020, 19:26

Ott Tänak: Evans vääriks MM-tiitlit ka siis, kui Monza etapp peaks ära jääma

Autoralli valitsev maailmameister Ott Tänak (Hyundai) ütles DirtFishi portaalile antud usutluses, et kuigi hooaeg on olnud kaootiline, vääriks MM-sarja juhtiv Toyota piloot Elfyn Evans tiitlit, sõltumata sellest, kas viimane etapp Monzas järgmise nädala lõpus toimub või mitte.

"On olnud keeruline ja teistsugune hooaeg  –  selles pole olnud midagi tavapärast. Kuid kui sa oled esimene, siis oled sa võitja," tõdes Tänak, et Evansi võimaliku tiitlivõidu väärtust pole mõtet kahandama hakata.

"Nagu öeldud, see pole olnud tavapärane hooaeg. Kui oled meister, pead sa tavaliselt kulutama [kruusarallidel] rohkem aega tee puhastamisele ning sõitma eesotsas. Kuid nüüd pole nii olnud. Meil oli kolm rallit enne hooaja seiskumist ja kolm rallit pärast seda."

Ta lisas, et sooviks kindlasti Monzas võidu sõita, kui rallit on võimalik turvaliselt korraldada. Samas pole lõplikult selge, kas ralli ikkagi seal toimub või tuleb see ära jätta, sest koroonaviiruse levik ei näita piirkonnas vaibumise märke.

Enne viimast etapp on Elfyn Evansi edu oma meeskonnakaaslase Sebastien Ogieri ees 14 punkti. Kolmas on Thierry Neuville (Hyundai), kes kaotab Evansile 24 punktiga ja neljas Tänak, kes jääb Evansist maha 28 punktiga. MM-tiitli kaitsmine on praeguse seisuga Tänaku jaoks juba sisuliselt võimatu missioon, sest Monzas on maksimaalselt võimalik teenida 30 punkti.