Tallinna Kalevit ootab uuel hooajal esiliiga.Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
24. november 2020, 20:04

Tallinna Kalev langes esiliigasse

Eesti jalgpalli meistriliigas käisid täna väljakul tabeli alumise neliku meeskonnad. Eelviimase vooru järel on selge, et Tallinna Kalevit ootab uuel hooajal esiliiga, pika võidupõua lõpetanud FC Kuressaare säilitas aga väikse lootuse üleminekumängudest pääsemiseks.

Tallinna Kalev haaras võõrsil Narva Transi vastu Hannes Anieri 28. minuti tabamusest eduseisu, ent 54. minutil Aleksandr Zakarljuka viigistas. Sellise tulemusega mäng ka lõppes ja see tähendas seda, et Kalevi vaatepunktist ei oleks FC Kuressaare samal ajal tohtinud Tallinna Legionit võita.

Ent nii ei läinud: Rauno Tutki 2. minuti väravast noppisid saarlased kolm punkti ja lõpetasid nii oma 18 mängu pikkuseks veninud võiduta seeria. See tähendab seda, et Kuressaare edestab enne viimast vooru Kalevit nelja punktiga ning pealinnaklubil pole varianti viimasest kohast pääsemiseks.

Trans jääb omakorda Kuressaarest kahe punkti kaugusele, mis tähendab seda, et teoreetiliselt võivad saarlased pääseda ka eelviimasest kohast ehk üleminekumängudest.

Selleks peavad nemad viimases voorus alistama Kalevi, Trans aga kaotama Legionile. Seitsmendal kohal paiknev Legion edestab Transi kolme punktiga ning neil pole viimase vooru eel põhjust muret tunda.