Andrea Adamo vihjas, et kuulujutud teda ei morjenda. Pigem naudib ta Jose Mourinho kombel vaenlaste hääle kõla.Foto: Martin Ahven
WRC
25. november 2020, 13:29

VANA HEA ADAMO! Tänaku boss lükkas pöörased kuulujutud ümber ja tsiteeris Mourinhot

Rallimaailmas liigub kuulujutt, et Hyundai proovib õõnestada WRC hooaja viimase etapi toimumist. Väidetavalt loodavad Korea autofirma bossid, et võistlus jääb ära, sest sel juhul kindlustaks nad meeskondliku MM-tiitli.  

Hyundai juhib kuue etapi järel 208 punktiga, teisel kohal on Toyota 201 silmaga. Individuaalses arvestuses pole Hyundail enam suurt midagi mängus, sest Jaapani autode roolis istuvate meeste edu on üsna kindel.  

  • Elfyn Evans (Toyota) 111 punkti 
  • Sebastien Ogier (Toyota) 97 
  • Thierry Neuville (Hyundai) 87 
  • Ott Tänak (Hyundai) 83 

Viimasel etapil on eelmainitute jaoks mängus maksimaalselt 30 punkti, seega teoreetiliselt on kõik lahtine, kuid reaalselt on Neuville’i ja Tänaku võimalused väga väikesed. Seetõttu ongi ilmselt liikvele läinud kuulujutt, et Hyundai jaoks oleks parem Monza üldse ära jätta. 

DirfFish andis sõna Hyundai tiimi karismaatilisele bossile Andrea Adamole: 

„Ma ei ole selgeltnägija. Kõik, mida saan teha, on jälgida olukorda ja see pole ilus. Eelmise aasta lõpus läksime Austraaliasse teadmisega, et võistluse toimumine on võimatu, aga läksime ikkagi kohale. Mõnikord pead reaalsusele otsa vaatama ja mõistma, mis on üldse võimalik.

Mida ütlevad teised minu kohta? Mind ei huvita. Kui nad arvavad, et tahan MM-sarjale kuue etapi järel joone alla tõmmata, siis on nad vabad seda tegema.

Mulle meeldib Jose Mourinho (tuntud jalgpallitreener – toim) ütlus : „Kuulen oma vaenlaste häält ja mulle meeldib see.“ Mina keskendun oma tööle. Ma ei suru siin midagi läbi ja ehk peaks inimesed meenutama, kuidas oleme alati Monza etappi toetanud. Mõnikord, mu sõber, on idioodi ema alati rase.“

Monza ralli peaks toimuma järgmise nädala lõpus, ühtlasi on tegemist kaootilise MM-hooaja viimase etapiga. Juhul, kui ralli peaks ära jääma, kroonitaks maailmameistriteks Elfyn Evans, Scott Martin ja Hyundai.