Diego Maradona 2017. aastal.Foto: Grigory Dukor/Scanpix
Jalgpall
25. november 2020, 18:37

Suri jalgpallilegend Diego Maradona

DailyMaili väljaanne vahendas, et Argentina meedia väitel on südamerabanduse tagajärjel surnud jalgpallimaailmalegend Diego Maradona.

30. oktoobril 60. sünnipäeva tähistanud Maradona viidi loetud nädalad tagasi haiglasse, kus talle tehti ajuoperatsioon. Arstidelt saabus legendaarse mängumehe kohta erinevat informatsiooni: küll väideti, et Maradona on valmis lahkuma, küll sõnati, et erinevate terviseprobleemide tõttu vajab ta alkoholivõõrutust ja muud ravi.

Nüüd on kohalik meedia väitnud, et mehe eluküünal kustus südamerabanduse tõttu. Esialgsete kuulduste kohaselt suri Maradona oma kodus Buenos Aireses. DailyMaili andmetel kinnitas endise Argentina koondislase surma tema advokaat, hiljem teatas Maradona surmast ka BBC. Kurba uudist kinnitas ka Argentina jalgpalliliit, kes avaldas oma Twitteris postituse: „Oled alati meie südametes.“

1986. aastal tuli Maradona oma rahvustiimiga maailmameistriks. Samal suurturniiril lõi ta Inglismaa vastu kuulsa värava, mille kohta on vaieldud, kas see sündis käega või mitte.

Maradonat on peetud üheks läbi aegade parimaks jalgpalluriks. Oma värvika elu jooksul oli ta korduvalt kimpus ka narkootikumide ja alkoholiga.

Uudis on täiendamisel.