Foto: Envato Elements
Sisuturundus
26. november 2020, 12:38

KINGITUSED JÕULUDEKS: mida valida mehele, naisele ja lastele?

Jõulud seonduvad lume, kaunistuste, piparkookide, seaprae söömise, perekonna kogunemise ning loomulikult jõulukinkidega! Nii kaua, kui mäletame, on traditsioonide hulka kuulnud jõulukingitused, mis teeksid hinge soojaks.

Ilmselgelt on jõulukingid tähtsamad lastele, kes ootavad alati hinge värisedes, mida jõulutaat toob. Lapsepõlv on ilus aeg, kui põnnid usuvad siiralt jõuluvanasse, päkapikkudesse ja sellesse, et kõik maagiline on olemas.

Aga maagia ei pea ära kaduma täiskasvanuks saades! Päkapikud võivad aeg-ajalt käia ka täiskasvanud inimest kiitmas… kas pole mitte armas poetada oma mehele või näiteks emale hommikul sussi sisse šokolaad? Hea tuju on garanteeritud terveks päevaks!

Üha enam perekondi otsustab, et vähendab jõulukinkide tegemist – sest kellele ikka on vaja vidinaid, mida ta kunagi ei kasuta? Tegelikult on olemas vägagi loogiline lahendus. Kinkida ei tuleks palju ja loomulikult peaksid jõulukingid olema vajalikud või midagi sellist, mida kingisaaja ammu igatsenud. Huvitavad jõulukingid – see on võtmeks! Nagu paljudes muudeski asjades elus kipub olema: kvaliteet on tähtsam kui kvantiteet! Nii et leppige omavahel näiteks kokku, et kingite igaühele ainult ühe kingituse.

Hea kingituse valimisel võiks peaasjalikult küsida kolme küsimust.

1. Millest kingisaaja huvitatud on?

2. Mis teda rõõmustaks?

3. Mida kingisaajal vaja on?

Sõltuvalt inimesest võib parim jõulukink olla elamus – midagi toredat, mida üheskoos teha. Aga kui tahad ka midagi ära pakkida ning jõuluõhtul kuuse alla sättida, siis anname mõned nõuanded.

Jõulukingitused naistele

Kipub nii olema, et mehed ohkavad, et naistele on keeruline jõulukingitust osta. Mida kinkida jõuludeks oma kallile kaasale?! Isegi kui naine vihjab, mida ta tahab, siis ei pruugi mees seda vihjet ära registreerida.

Loomulikult sõltub palju sellestki, mis hinnaklassis kinki otsitakse. Seega valikut on ilutoodetest kuni näiteks hinnaliste eheteni. Aga loomulikult jõulukink ei peagi liiga kallis olema.

Pane tähele, mis tooteid su naine kasutab ning tee valik selle põhjal. Palju on räägitud, et lõhna kinkimine pole sobiv variant, sest võib-olla inimesele lihtsalt ei meeldi see. Siin on aga üks konks. Elades koos näed, millist lõhna naine kasutab ja äkki hakkab sellelt riiulilt midagi otsa saama…

Väga ilus kingitus oleks ka pesu – siinkohal tuleks muidugi enne pesusahtlis natuke luuretööd teha. Minnes sealt saadud andmetega pesupoodi, aitavad müüjad kindlasti leida sobiva variandi

Aga kingitusi ei tehta ainult oma naisele – mida võiks kujutada endast jõulukink emale? Vanematele inimestele on tavaliselt keerulisem midagi kinkida, sest neil kipub kõik juba olemas olema. Hea vastus võiks olla: kingi talle tervist! Olgu selleks näiteks D-vitamiin või nahka ja juukseid turgutavad preparaadid.

Jõulukingitused meestele

Naistel on hea silm – niisiis pane tähele, mis hakkab mehel otsa saama või katki minema. On selleks portfell, kaarditasku või habemeajamisvahend. Kui kingid midagi vajalikku, on mees sulle väga tänulik. Just seetõttu, et ei pea ise poest seda otsima minema.

Kindlasti ära hakka kinkima midagi enda huvidest lähtuvalt, sest siis võid aia taha minna. Mehele meeldib lugeda? Kingi mõni temale sobiv raamat. Talle meeldib autot putitada? Osta midagi selleks vajalikku. Lauamängud on vinged? Palun väga, osta lauamäng.

Kui hakkad mõtlema, mida kinkida isale või vanaisale, siis on vastus sama, mis eelmises punktis: tervis.

Jõulukingitused lastele

Ilmselt on lapsele jõulukingituse ostmine lihtsaim, sest põnnid on kõige paremini kursis uute ja põnevate mänguasjadega. Jõuluvanale kirjutatud soove täis nimekirjad kipuvad hoopis liiga pikaks minema…

Mida kinkida lapsele, kui tahaks, et kingitus oleks ühelt poolt lõbus, aga teisalt arendav? Suurepäraseks variandiks on LEGO klotsid, mis arendavad lapse kujutlusvõimet, käte motoorikat, tehnilist ja ruumilist mõtlemist ning suurendavad tunduvalt loovust. Parim on see, et neid sobib kinkida igas vanuses lastele, sest erinevad seeriad kasvavad koos lapsega. Niisiis, sobib LEGO nii pooleteiseaastasele kui ka kümnesele ja vanemale. Spetsiaalsed LEGOd on olemas ka täiskasvanutele.

Kui lapsele vähegi meeldib lugeda, siis võiks kinkida raamatuid. On väga tähtis oma võsukese lugemishuvi tunnustada. Raamatuid võib kinkida ka neile lastele, kellele nii väga ei meeldi lugeda – aga siis tasub enne teha korralikku uurimistööd, milline raamat on praegu populaarne ja mis võiks just teda eriti köita.

Heade kingituste hulka kuuluvad ka värviraamatud, pliiatsid, lauamängud ja väikesed mänguasjad.

Leia suur valik jõulukingitusi SIIT!