Mike TysonFoto: Reuters/Scanpix
Võitlussport
26. november 2020, 20:47

Kaks päeva aasta oodatuima poksilahinguni: Mike Tysoni tagasitulekust ähvardab tulla naljanumber

Poksilegendide Mike Tysoni ja Roy Jones Jr vahelist poksimatši on oodatud terve aasta, ent üha rohkem on neid, kes kardavad, et aasta oodatuimast lahingust kujuneb naljanumber.

54aastane Tyson on matši promomiseks laadinud aeg-ajalt sotsiaalmeediasse võimsaid videoid treeningsessioonidest, kus on näha, et vähemalt episoodiliselt suudab ta poksida võimsusega, mis lähedal tema tippaastate vormile. Seda enam on fännide ootused kruvitud põnevusest üles, mida Tyson endast kolm aastat noorema Jonesi vastu suudab.

Paraku - kuna mõlemad mehed on üle 50 eluaasta vanad - ei luba California osariik neil ohutusele viidates täie jõuga poksida, mis on juba paljud kriitikud kulmu kergitama pannud.

Kuigi keegi ei tea päris täpselt, kuidas seda täielikult tagada, siis näiteks pole matšis nokaudid lubatud. Tegemist peab olema rangelt näidismatšiga ning kui kohtunikud tunnevad, et asi läheb liiga võitluslikuks, on neil õigus iga kell vahele astuda.

Essentially Sports ja väga paljud teised portaalid ennustavad seega, et tegemist saab olema üüratult igava kaheksaraundilise demonstratsioonesinemisega, kus puudub vähimgi pinge. Kui terve maailm ootas, et kaks legendi panevad kõik välja, siis nüüd tuleb kõigil lihtsalt pettuda.