Marko Kilp.Foto: Aldo Luud
Talisport
27. november 2020, 15:36

KAHJU: kvalifikatsioonis head hoogu näidanud Kilp kaotas veerandfinaalis suusakepi (1)

Soomes toimuval Ruka MK-etapil on muurdmaasuusatajatel täna sprindipäev. Marko Kilp, kes kvalifikatsioonis igati tubli etteaste tegi ja seal 13. koha sai, kaotas veerandfinaalis õnnetul kombel kepi ning piirdus kokkuvõttes 27. kohaga.

Hiljem ulatati talle Kilbile raja kõrvalt küll uus kepp, kuid siis oli juba liiga hilja. Eestlase veerandfinaalist läksid edasi soomlane Joni Mäki ja venelane Aleksander Bolšunov.

MK-debüüdi teinud Kaspar Päärson saavutas kvalifikatsioonis 65. koha, kaotust Kläbole kogunes 18 sekundit. Kaarel Kasper Kõrge leppis 76. positsiooniga (+21,93). Kokku oli stardis 87 meest. 

Kolmkvõit läks norralastele: Erik Valnes edestas Johannes Hösflot Kläbot ja Emil Iverseni.

Naiste sprindivõistluse kvalifikatsioonis startis kaks eestlannat. Aveli Uustalu sai 58. koha, kaotades parimat aega näidanud norralannale Ane Appelkvist Stensethile 21,77 sekundiga. Huvitaval kombel edestas eestlanna kindlalt neljakordset maailmameistrit Heidi Weng, kes näitas alles 67. aega (+25,83). Weng on sprindiettapidel korduvalt tõusnud MK-sarjas poodiumile.

MK-debütant Johanna Udras sai 68. koha (+26,94). Kokku oli stardis 76 naist. Ülinapilt pääses kvalifikatsioonist edasi Therese Johaug, kes kaotas parimale 11,17 sekundit ja kirja läks 30. aeg.

Naistest triumfeerisid rootslannad. Finaali võitis Linn Svahn, kolmikvõidu tõid kuningriigile Maja Dahlqvist ja Jonna Sundling.