Tormis Laine tegi reedel Austrias MK-debüüdi, kuid tema jaoks õiged võistlused tulevad kuu aja pärast Itaalias.Foto: Peter Lindecke
Talisport
27. november 2020, 12:40

AJALOOLINE HETK: Eesti mäesuusataja sai MK-etapil tulemuse kirja

Enne tänast polnud ükski Eesti mäesuusataja saanud MK-sarjas tulemust kirja. Nüüd aga saavutas Tormis Laine Lech/Zürsi etapil 59. koha.

Laine tegi oma MK-debüüdi paralleelsuurslaalomis. Laine läbis esimese laskumise ajaga 24,20, teisel läks kirja aeg 24,35. Kvalifikatsioonist edasi ta ei pääsenud, kokku oli stardis 64 sportlast. Eelvõistluse parim oli sakslane Stefan Luitz, kelle tulemused olid 22,86 ja 22,91.

Laine tunnistas võistluse eel Õhtulehele, et läks starti suurte ootusteta. „Sõitsin paralleeli viimati, ma arvan, kaks aastat tagasi. Ma pole seda ala eraldi treeninud, ainult sel nädalal olen harjutanud, sest seal on täiesti teistsugune start. See on minu jaoks pigem sisseelamisetapp, et esimesel slaalomivõistlusel, mis on tõsiselt tähtis, oleks võimalikult vähe üllatusi,“ sõnas slaalomi maailma edetabeli 108. mees.

Tõsiseks läheb Laine jaoks asi 21. ja 22. detsembril Itaalias, kus toimub kaks slaalomi MK-etappi. Muudel distsipliinidel ta praeguse seisuga startida ei saa. 

Eesti mäesuusataja on MK-sarjas haruldane nähtus. Kümnendi esimeses pooles proovisid eliitseltskonnas paar korda õnne Triin Tobi ja USAs sündinud, kuid Eesti juurte ja passiga Warren Cummings Smith. Ent kumbki ei saanud tulemust kirja.