Eesti kaotas Venemaale 18 punktigaFoto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
28. november 2020, 22:34

BLOGI JA GALERII | Suurepäraselt kaugviskeid tabanud Venemaa alistas Eesti 28 punktiga (2)

Eesti korvpallikoondis kaotas EM-valiksarjas Venemaale 56 : 84. Külalised näitasid Saku suurhallis müstilist tabavust kolmese kaare tagant, kust sopsati sisse 19 viset.

Kodumeeskonna kohtumise algus oli üpris rabe, sest mitmel korral kaotati rumalalt palle, vastased sopsasid järjest kaugviskeid ja Venemaa läks ette 10 : 0. Kristjan Kitsingu, Martin Paasoja ja Rain Veidemani korvide järel saadi kenasti mängu ja kodusats kaotas avaveerandi 14 : 18.

Teise veerandi alguses tõid Paasoja 2 silma tabloole numbrid 16 : 18, kuid järgneva seitsme minutiga sai Eesti juurde vaid kaks punkti. 15 :  2 spurdi teinud venelased tabasid suurepäraselt kaugviskeid, samas eestlased olid hädas nii kaitses kui rünnakul ja poolajavileks kärises vahe juba 14 punktile.

Poolaja 41 : 27 võitnud Venemaa koondisel tegid enim pahandust 33aastased Jevgeni Baburin ja Andrei Vorontsevitš, kes mõlemad tabasid esimese 20 minutiga kolm kaugviset. Sama stsenaariumiga jätkus kohtumine ka teisel poolajal.

Eesti rünnakud lõppesid sageli keeruliste visetega, samal ajal Venemaa koondis sopsas järjepanu kolmeseid. Venelased võitsid kolmanda veerandaja 62 : 42 ja mängu 84 : 56.

Venemaa poolelt tõi Baburin 19, Vorontsevitš 15 ja Strebkov 12 punkti. Sealjuures esimene neist tabas viis ja viimased kaks neli kolmepunktiviset. Venelased kaugvisete tabavus oli üsna müstiline, sest 36st üritusest tabati 19, samal ajal kaheseid tabati 23st 7.

Eesti poolel jõudsid kahekohalise punktisummani vaid Janari Jõesaar ja Rain Veideman, kelle arvele jäi vastavalt 11 ja 10 punkti. Veideman lisas enda saldosse ka 8 korvisöötu. Rauno Nurger sai kirja seitse, Kitsing, Paasoja ja Hermet kuus silma. Kerr Kriisa statistikasse jäi neli möödaviset ja kolm pallikaotust.

Laupäeval oleks Saku suurhallis pidanud vastamisi minema ka Itaalia ja Põhja-Makedoonia, kuid viimase kooondislaste koroonajuhtumite tõttu lükati matš edasi. EM-valiksarja B-grupis on Itaalia võitnud kahest mängust kaks, Venemaa kolmest kaks, Eesti kolmest ühe ja Põhja-Makedoonia on nullil.

22:18

Ja mäng lõpeb loomulikult Kulagini ja Venemaa tabava kolmesega. Väga sümboolne. Mängu lõpptulemuseks jääb 84 : 56. Karm.

22:17
Eigo Kaljurand

Veideman sopsas sisse kaks vabaviset ja skoor 56 : 81. Veideman on täna üks väheseid, keda võib kiita, sest mehe arvel on 10 punkti ja 8 söötu.

22:11
Eigo Kaljurand

Kohtumise lõpuni kaks minutit, Venemaa eduseis 77 : 54.

22:03

Venelased on tabanud 19st kahesest vaid viis, aga kolmeseid 30st 17. Müstika! Eestlased on samal ajanud tabanud vaid neli kaugviset... Aga üldiselt on mäng rahunenud, sest Eesti mängijad enam ei usu, et siit võiks tagasi tulla. See on ka arusaadav, sest Venemaa juhib viis minutit enne mängu lõppu 70 : 48.

21:56

Venemaa poolel tabab Lopatin järjekordse kolmese, Eesti poolel üritab Treier, kuid eksib. Kas Venemaa koondis tabab mängu lõpuks 20 kolmepunktiviset? 

21:54

Strebkov tabab oma neljanda ja Venemaa kuueteistkümnenda kolmese, kuid Eesti poolelt vastas Saimon Sutt.

21:52

Veideman tabas koos kolmandat veerandaega lõpetanud sireeniga kahepunktiviske. Kuid Venemaa juhib siiski mängu 20 silmaga ehk tablool säravad numbrid 62 : 42. Veideman on tõusnud kaheksa punktiga koondise edukaimaks skoorijaks, käe on valge saanud kaheksa mängijat. Kuid tänane peamine mure on see, et ühte selget liidrit pole esile kerkinud. Ilmselgelt on puudu Vene ja Kullamäe panusest, kuid see pole vabandus...

21:48

Kuna koondise mäng on täiesti lappes, siis Toijala laseb platsile kõik kaasatud korvpallurid, sest platsile pääses ka Saimon Sutt. Aga suurt muutust see esialgu mängu ei toonud, sest Veideman tegi korvi all rumala pallikaotuse ja Venemaa rünnak lõppes... tabava kolmesega. Seekord autoriks Strebkov, kes tabanud kaugviskeid 3/3.

21:45

Eesti on skoori kasvatanud vabavisetega, kui Veideman tabas 2/2 ja väljakule pääsenud Post 2/1. Kuid vahe on ikka päris suur, sest Venemaa juhib 57 : 38. 

21:43

Venelaste kolmeste tabavus on päris müstiline. 24st üritusest on sisse pandud 14 ehk protsent on 58,33. Viimati lisas kolm punkti enda saldosse Motovilov.

21:39

Vanduma ajab see asi. Seni kolmeseid 4/4 tabanud Baburin jääb vabaks ja... sopsab õhtu kolmanda kaugviske. Eesti kaitse on täna pehmelt öeldes kohutav, sest katetesse jäädakse kinni, vastastest jäädakse pidevalt liiga kaugele ja meeste vahetamine ei õnnestu.

21:36

Natuke päikest ka sellesse mängu. Nurger tabas kaks vabaviset ja venelastel on juba meeskondlikud vead täis. Abiks ikka. Kuid taas patustas Kriisa rumala pallikaotusega ja Venemaa poolel Strebkov... jah, arvasite ära... laksas sisse kolmese. Kaotusseis esmakordselt 20 punkti.

21:34

Eriti nukraks jäi avapoolajal koondise noorimate liikmete Kriisa ja Treieri panus, kes jäid mõlemad nullile. Kriisa on lisaks patustanud kahe pallikaotusega. Paistab, et 19aastane mängujuht pole veel aklimatsieerunud.

21:33

Kuigi Hermet tabas kaugviske, siis külaliste kolmestesadu jätkub. Seekord sai vabalt üritada Lopatin, kes loomulikult saatis palli korvi. Jukka Toijala võttis seisult 29 : 48 aja maha, kuid väga raske on näha, kuidas Eesti võiks mängu tagasi tulla.

21:31

Teine poolaeg algas nii nagu esimene lõppes. Baburin unustatakse korvi alla vabaks ja kogenud mängujuht viskab veaga korvi. Eesti õnneks eksib ta järgnenud vabaviskel, kuid sellest on vähe kasu, sest kodusatsi rünnak lõpeb Hermeti rumala pallikaotusega, mille järel saab taas Baburin rahulikult korvi alla purjetada. Venemaa eduseis on 45 : 26, Baburin arvele juba 16 silma.

21:23
Eigo Kaljurand

Avapoolaja 27 : 41 kaotanud Eesti rünnak ikaldab igast küljest. 11st kolmeseüritusest on sisse läinud vaid kolm. Mõnevõrra parem on kaheste tabavus, kuid rünnakutel puudub loogilisus.

Venemaa paneb kaugvisetega hullu, sest 19st üritusest on sisse pandud 10. Tõsi, väga tihti on venelased jäetud täiesti üksi. Samal ajal on külalised üritanud vaid kuraditosin kahest, millest sisse on läinud kolm. Aga kui kolmesed lähevad, siis polegi vaja korvi alla murda.

Venelaste poolel on mängu teinud 33aastased Vorontsevitš ja Baburin, kellest esimese arvel on 13 ja teisel 12 punkti. Eesti edukaimad on kuus silma visanud Veideman, Paasoja ja Kitsing. Jõesaarel on kirjas 4, Hermetil 3 ja Nurgeril 2 punkti, ülejäänud meeskond on nullil.

21:14

Eesti koondise esimese poolaja üks parimaid mehi Martin Paasoja tabas mõlemad vabavsied, kuid Baburin tabas viimasel sekundil laupõrkest kolmepunktiviske. Ühest küljest on mängupilt kole, kuid õnne ka pole.

21:11

Kena rünnaku lõputuseks tabas Jõesaar korvi alt, kuid Strebkov vastas kolmesega. 12 sekundit enne poolaja lõppu Venemaa juhib 38 : 25.

21:08

Jõesaar on korralikult pildis. Alustuseks pani mööda kolmese, blokeeris kaitses vastase viske ja siis ei suutnud rünnakul korvi alt tabada. Kuid kolm on kohtuseadus ja järgneval rünnal läks Jõesaar jõuga korvi alla ja tabas poolhaagi. Esimese poolaja lõpuni 1.27, Eesti kaotusseis on taas tosin silma.

21:06

Kuigi Hermet sopsas kolmese, siis kaitses teeb Paasoja asjatu vea. Kuna Eestil on vead täis, pääses Motovilov vabaviskejoonele, kus tabas mõlemad viskaed. Eesti on kaotusseisus 21 : 35.

Loe rohkem